Dizel araç sahiplerine müjde! Motorine beklenen indirim geldi: İşte akaryakıt fiyatlarında son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dizel araç sahiplerine müjde! Motorine beklenen indirim geldi: İşte akaryakıt fiyatlarında son durum

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında beklenen değişim yaşandı. Motorinin litresinde 1 lira 64 kuruş indirime gidildi. Dizel araç sahiplerini sevindirecek gelişme sonrasında benzin ve LPG'nin (Otogaz) litresine indirim gelecek mi? İşte akaryakıt fiyatlarında son durum...

Dizel araç sahipleri dikkat! Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında beklenen indirim pompaya yansıdı. Motorinin litresi 36 TL bandına indi. Peki benzin ve LPG'ye indirim yapılacak mı? İşte akaryakıt fiyatlarında son durum...

PETROLDE KAYIP 3. HAFTADA

Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar günde 1 milyon varilden fazla petrol arzı kısıtlamasına sadık kalacaklarını yeniden teyit etti. Yaşanan gelişmenin ardından yükselişe geçen petrol fiyatları Çin, ABD ve Avrupa'dan gelen aşağı yönlü talep sinyalleri üzerine yüzde 13 düşüş yaşadı. Son üç haftayı kayıpla kapatan Brent Petrol, temmuz ayından sonra ilk kez 80 doların da altına indi.

Haftaya 80 doların üzerinde başlayan Brent Petrol, yeni günde 82 dolardan işlem görüyor. ABD Ham Petrolü ise (WTI) 80 doların altında işlem görmeye devam ediyor.

MOTORİNE BEKLENEN İNDİRİM GELDİ

Ekim ayında motorinin litresinde de 2 lira 92 kuruş indirim yapıldıktan sonra jeopolitik gerginlikle 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmış, 31Ekim 2023 tarihinde ise 1,57 TL indirime gidilmişti. Brent Petrol'ün 80 doların altına inmesi ve motorinin tonunun 778 dolara gerilemesiyle dizel yakıtta beklenen indirim pompaya yansıdı.

14 Kasım salı günü yani bugün saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresinde 1 lira 64 kuruş indirime gidildi. İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 36-37 TL aralığına geriledi.

Dizel araç sahiplerine müjde! Motorine beklenen indirim geldi: İşte akaryakıt fiyatlarında son durum

BENZİN VE LPG'YE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Benzin fiyatında ise Ekim ayında 0.66 kuruşluk indirime gidildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak benzinin litresi ise 34-35 TL aralığına geriledi. Benzin ve LPG'nin litresinde şu an için bir indirim veya zam beklentisi bulunmuyor. Ancak petrolde yaşanan gerileme son gelişmeler indirim beklentilerini kuvvetlendiriyor. Sektör kaynaklarından bilgi geldiği takdirde akaryakıt fiyatlarında indirim veya zam haberini aktarmaya devam edeceğiz.

14 KASIM SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,42 TL
İstanbul motorin fiyatı: 36,42 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,37 TL
İstanbul motorin fiyatı: 36,36 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,05 TL
Ankara motorin fiyatı: 37,00 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,16 TL
İzmir motorin fiyatı: 37,19 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...