Diyarbakır’dan dünyaya, kendi yazılımıyla açıldı

Diyarbakır’dan dünyaya, kendi yazılımıyla açıldı

EKONOMİ Haberleri

Diyarbakır’da bir köyde yaşayan 17 yaşındaki Cengiz Çiftçi, kendi geliştirdiği “HiScience” (Merhaba Bilim) uygulaması ile, Turkcell’in yarışması “GNÇ Bi’Fikir”de Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Geliştirdiği uygulama ile bilim, kültür, sanat meraklılarını tek platformda buluşturmayı hedefleyen Çiftçi, “Belli konular üzerinde tartışabileceğiniz bir platform bu. Aynı zamanda harita ile kim nerede, ne yapıyor, bunları da görebilirsiniz. Örneğin siz benimle aynı yazılım programı ile ilgileniyorsunuz. Diyarbakır’a geldiniz. Uygulama, benimle irtibata geçminizi de sağlayacak” dedi. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş de, “Yarışmamızın ilk yılında gençlerimizden 2 bin 500 başvuru alarak büyük ilgi gördük. Cengiz gibi nice gencimizin düşüncelerini hayata geçirmesine imkân sağlamak için, bu tür etkinlikleri büyüterek devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...