Dışarısı yükseldi, Borsa İstanbul yetişemedi

- Güncelleme:
Dışarısı yükseldi, Borsa İstanbul yetişemedi

Ekonomi Haberleri

ABD'de beklentiyi aşan bilançolar ve işsizlik başvurularıyla S P 500 ve Dow Jones rekor kırdı. İçeride ise dolar 1,92 TL'yi aştı, borsa yatay kapandı.

ABD'de beklentiyi aşan bilançolar ve işsizlik başvuruları Wall Street ve Avrupa'da yükseliş getirdi; S amp;P 500 ve Dow Jones rekor kırdı, Avrupa borsaları yüzde 1-2 primli. İçeride dolar 1,92 TL'yi aştı, gösterge tahvil faizi yüzde 8.85'e yükseldi ve Borsa İstanbul yatay kapandı. Altın ve petrol yüksek. Beklentilerin üzerinde gelen bilançolar ve ekonomik verilerin etkisiyle ABD endeksleri yükseldi. Dow Jones ve S amp;P 500 yüzde 0.6 yükselişle yeni rekor seviyelere yükseldi. Nasdaq yüzde 0.3 artıda. ABD´de işsizlik başvuruları 24 bin azalarak beklenenden fazla düştü ve Morgan Stanley bilançosu beklentileri aştı. CBOE Volatility Index (VIX), 13 seviyesine doğru geriledi. Başta enerji ve finans olmak üzere tüm S amp;P 500 sektörleri yükselişte.
AVRUPA
ABD´den gelen haberler Avrupa borsalarında da alım getirdi.
Endeksler yüzde 1-2 arasında yükselmiş durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...