Dış saldırılar millî enerjiyle bitecek

Dış saldırılar millî enerjiyle bitecek

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin en büyük karma enerji etkinliği olan ve bu yıl 11’incisi gerçekleşecek Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’na (EIF) başkanlık eden Çiğdem Dilek; enerji ihtiyacının büyümeye paralel her yıl hızla arttığını ve bu doğrultuda faturanın yükseldiğini belirtti.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Son 5 yılda 219,8 milyar dolar olan cari açıkta enerji faturasının 213 milyar doları bulduğunu söyleyen Dilek “Enerji ihtiyacını karşılamak için petrol ve doğalgaza her yıl milyonlarca dolar ödüyoruz. Dışa bağımlılığı azaltacak, yenilenebilir enerji ve yerli kömür gibi başlıklara daha fazla yoğunlaşmalıyız. Yapılan çalışmalar da sonuç veriyor. Millî Enerji Politikası kapsamında, ocak-haziran döneminde devreye alınan 926 megavat elektrik üretim kapasitesinin 756 megavatı, yani yüzde 86’sı yerli kaynaklardan sağlandı. Şu an ülkemize karşı yapılan bu ağır saldırıdan sonra, eminim ki millî enerji çalışmaları daha da hızlanacak” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...