Direksiyonda bile sosyal medyadayız

Düzenleyen:
Direksiyonda bile sosyal medyadayız

Ekonomi Haberleri

Uzmanlar “Alkol ya da uyuşturucu kadar tehlikeli” diyor ama araç kullanırken telefonla kullanma alışkanlığı her geçen gün artıyor.

Uzmanlar “Alkol ya da uyuşturucu kadar tehlikeli” diyor ama araç kullanırken telefonla kullanma alışkanlığı her geçen gün artıyor. Sigorta şirketi Avivasa, bu alışkanlığın boyutlarını araştırmak için 13 ülkede ‘Direksiyon Başında Telefon Kullanımı’ adlı bir araştırma yaptı. Araştırma, her 2 Türk vatandaşından birinin araç kullanırken telefonla konuştuğunu ve bu oranın global ortalamanın üzerinde olduğunu ortaya koydu. Türkiye ayrıca trafikteyken en çok sosyal medyada gezinen ve paylaşım yapan Avrupa ülkesi oldu. İngiltere direksiyon başında telefon kullanımı konusunda en dikkatli ülke olurken, en olumsuz sonuçların çıktığı iki ülke ABD ve Çin oldu. Araştırmanın yapıldığı tüm ülkelerde ‘araç kiti olmadan’ telefonla konuşmak yasak. İngiltere kurala en çok uyan ülke olurken, Amerika ve Çin’de ise sonuçlar çok tehlikeli boyutta.

Direksiyonda bile sosyal medyadayız

Kendimizi korumuyoruz

Avivasa CEO’su Fırat Kuruca, “Araç kullanırken mesaj yazma oranında İtalya’dan sonra ikinci ülkeyiz” dedi. Kuruca, “2016 yılında 1 milyonun üzerinde trafik kazası gerçekleşti, 7 bin 300 kişi hayatını kaybetti, 303 bin 812 kişi yaralandı. Bu, vatandaşlarımızın sadece araçlarını değil, sevdiklerini de korumaya alması gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...