Din adamları ile çay içip toprağın önemini anlatacak

Düzenleyen:
Din adamları ile  çay içip toprağın önemini anlatacak

Ekonomi Haberleri

Doğuş Çay Rize’nin doğal zenginliği ve en önemli geçim kaynağı olan çayın en iyi şartlarda yetiştirilmesi, aynı lezzet ve kalitede üretilebilmesi için sivil toplum kuruluşu TEMA Vakfı ile iş birliğine gitti.

Ekonomi Servisi 
Doğuş Çay, "Her Dem Toprak İçin" projesi kapsamında toprağın korunması ve toprakla ilgili farkındalığı artırmak için bir yıl boyunca 600 üretici ile öğretmen ve din görevlilerine eğitim verecek. Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı "Her Dem Toprak İçin" projesinin bölgeye duydukları hassasiyetin bir yansıması olduğunu belirterek, "Çay, bölge insanı ve ekonomisi için adeta yaşamsal değerde bir ürün. Türkiye’de toplam siyah çay üretimi miktarı 250 bin ton. Bu ise, yaklaşık 4 milyar TL’lik bir pazar anlamına geliyor. Doğuş Çay olarak bu üretimin yaklaşık 28 bin tonunu biz karşılıyoruz. Genel merkezimizle birlikte, fabrikalarımızda 1100 kişiyi istihdam ediyoruz. Çoğu Rize ve çevresinden olmak üzere mevsimsel istihdamın da eklenmesiyle beraber bu rakam 2 bin 500 kişiye kadar ulaşıyor. Çay, bizim işimizin merkezinde. Çayın ilelebet bu topraklarda yetişmesi hem hayalimiz hem sorumluluğumuz” dedi. Çayın kalitesinin ve veriminin düşme tehlikesine karşı tedbir alınması gerektiğini anlatan Batallı, "Doğu Karadeniz’de üreticilerle konuştuğumuzda, neredeyse hepsi topraklarının giderek daha da sertleştiğini söylüyor. Çoğu üretici, uzun zamandır ‘Toprakta solucan bile yok’ diyor. Bu da, topraktaki mikroorganizma yapısında dahi değişimler olduğunu, toprağın fiziksel özelliklerinin kötüye gittiğini ortaya koyuyor. Proje ile 600 üretici ile öğretmen, din görevlileri ve ailelere eğitim vereceğiz. TEMA üreticileri çay bitkisinin ekolojisine uygun toprak koşulları, bitki besleme, gübreleme, budama, hasat ve toprak yönetimi konusunda bilgilendirecek" diye konuştu

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...