Dijital sigortayla hedef 5 yılda yüzde 5 pazar payı

- Güncelleme:
Dijital sigortayla hedef 5 yılda yüzde 5 pazar payı

Ekonomi Haberleri

HDI Sigorta ile Fibabanka, hayat dışı sigortacılık alanında hizmet verecek dijital sigorta şirketi Fibasigorta’yı yüzde 50-50 ortaklıkla kurdu.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Şirket, sigorta teknolojilerindeki yapay zekâ, büyük veri, makine öğrenimi, iş zekâsı ve analitiği gibi yenilikçi uygulamaları iş modeline entegre edecek. Elektronik Cihaz Koruma, Uzatılmış Garanti, Kasko, Konut, DASK, Ekran Kırılması ve Ticari Ferdi Kaza sigortaları gibi günlük hayatı kolaylaştıran ve güvence altına alan sigorta ürünlerine kolay ve hızlı ulaşılabilmesini amaçlayan Fibasigorta, değişen tüketici davranışları ve beklentilerini yeni nesil sigortacılıkla karşılayacak. Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, şirketin stratejisini 1 yıldan kısa bir sürede oluşturduklarını belirterek “Müşterilerimizin en çok sigortaya ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda, onların satın aldıkları ürünle ilişkili kişiselleştirilmiş sigorta ürünü satın alma hizmeti sunacağız” dedi. Teknoloji sayesinde sigortanın satılan bir ürün olmaktan çıkıp talep edilen bir ürün haline dönüştürülebileceğini anlatan Öztürkoğlu, 5 yıl içinde yüzde 3 ila 5 arasında pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...