Dijital dönüşüme 116 milyon TL

Dijital dönüşüme  116 milyon TL

EKONOMİ Haberleri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi tarafından devreye alınan “KOBİ Gelişim Destek Programı”nın (KOBİGEL) 3’üncü çağrısına, 1075 başvuru geldi. Bu başvurulardan 278’i desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda işletmelere yaklaşık 116 milyon lira katkı sunulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Bu programı daha pandemi başlamadan önce KOBİ’lerimizin dijitalleşme süreçlerini desteklemek üzere tasarlamıştık. Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin geldiği aşama, uyguladığımız bu programın ne kadar yerinde olduğunu teyit etmiş oldu” dedi. KOBİGEL Programı ile işletmeler, 300 bin liraya kadarı geri ödemesiz, toplam 1 milyon liraya kadar destek alabiliyor. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli personel, makine-teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödeniyor. KOSGEB, geri ödemeli destek tutarının yüzde 50’sini de, “erken ödeme” olarak yani harcama yapılmadan önce verebiliyor. KOBİ’lerin en az 8, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamaları gerekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...