Devletin kasasına meralardan 15 milyon TL geldi

Devletin kasasına meralardan 15 milyon TL geldi

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, son 7 yılda 1.6 milyon hektar mera alanının kiraya verildiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'ün yazılı soru önergesini cevaplandıran Bakan Eker; mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi, toprak muhafaza tedbiri uygulanarak erozyonun önlenmesi amacıyla ıslah çalışmaları yürüttüklerini anlattı. Bakan Eker, bu kapsamda 2001-2014 yılları arasında 4.7 milyon dekar alanda mera ıslah projesi uygulandığını belirtti. Meraların gelen talepler doğrultusunda kiraya da verildiğini ifade eden Eker, bakanlığının 2006 yılından bu yana mera kiralamaları yaptığını hatırlattı. Eker, 2006 -2013 yılları arasında yaklaşık 1.6 milyon hektar mera alanının kiraya verildiğini, söz konusu kiralamalardan 15.3 milyon lira gelir elde edildiğini açıkladı.
Şükran Kaban ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...