Doğalgaza 140 milyar lira, elektriğe 15,4 milyar lira destek

- Güncelleme:
Doğalgaza 140 milyar lira, elektriğe 15,4 milyar lira destek

Ekonomi Haberleri

Son dönemde tüm dünyada artan enerji maliyetleri bütün ülkeleri zora sokarken, Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle vatandaşlar, ağır faturaların altında ezilmiyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Hanelerde kullanılan elektriğe yüzde 60 sübvansiyon uygulayan bakanlık, aynı şekilde doğalgaz faturalarında da destek oluyor. Elektriğe uygulanan sübvansiyon ile 279,81 TL’lik olan fatura vatandaşlara 100 TL olarak yansıtılıyor. Böylece 2022 yılında merkezî yönetim bütçesinden yaklaşık 15,4 milyar TL destek sağlandı. Artan doğalgaz fiyatlarına karşı da tedbirler alan bakanlık, meskenlerde tüketilen doğalgaz fiyatlarına yüzde 83, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 75 oranında sübvansiyon uyguluyor. Uygulanan sübvansiyonlar sayesinde 443,7 TL olan doğalgaz, hanelerdeki vatandaşlara 100 TL olarak yansıtılıyor. Yılın ilk 9 ayında meskenlere 116 milyar TL, KOBİ’lere ise 24 milyar TL olmak üzere 140 milyar TL destek verildi.

HANELERE 2500 LİRA DOĞALGAZ DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, ihtiyaç sahibi ailelere uyguladığı doğalgaz desteğini artırdı. Bakanlık tarafından, geçen sene başlatılan ve 450 TL ile 1.150 TL arasında değişen Doğalgaz Tüketim Desteği bu yıl 900 TL ile 2 bin 500 TL arasında yapılacak. Ayrıca yapılan düzenleme ile destek programına, önceki dönemde yer almayan kiracılar da dâhil edildi. Böylelikle başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracılar destekten yararlanabilecek. İhtiyaç sahibi aileler, 5 Eylül’den itibaren destek programına başvurabilecek. Ödemeler ise ekim ve kasım ayında yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...