Devlet 80 bin kişiye okullarda iş verecek

Devlet 80 bin kişiye okullarda iş verecek

EKONOMİ Haberleri

Okullarda 'Daha temiz ve güvenli' ortam için 3 bakanlık çalışma yaptı. Alınacak 80 bin kişi temizlik ve güvenliği sağlayacak, asgari ücret kazanacak...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliği yapıyor. Buna göre Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 80 bin kişi istihdam edilecek. Protokolle, İŞKUR kanalıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödenek, ilk müdürlüklerine aktarılacak. Ayrıca yine okullarda TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20 bin güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri takip ederek muhtemel sıkıntılar karşısında gereken tedbirlerin hızlı şekilde alınmasını sağlayacak. Böylece toplamda 80 bin kişi bu programdan faydalanmış olacak. Çalışacak kişilere ödemeler asgari ücret üzerinden yapılacak.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının, kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Millî Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile önemli bir adım atıyoruz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...