Dev projeler, Asya Altyapı Yatırım Bankası ile finanse edilecek

Düzenleyen:
Dev projeler, Asya Altyapı Yatırım Bankası ile finanse edilecek

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek; Asya ülkeleriyle iş birliğini geliştirmek, özel sektörün büyük altyapı projelerinde finansmandan faydalanmasını sağlamak ve bölgesel projelerde aktif rol alması için, Türkiye’nin 100 milyar dolar sermayeli Asya Altyapı Yatırım Bankasına üye olduğunu belirtti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; Asya ülkeleriyle iş birliğini geliştirmek, özel sektörün büyük altyapı projelerinde finansmandan faydalanmasını sağlamak ve bölgesel projelerde aktif rol alması için, Türkiye’nin 100 milyar dolar sermayeli Asya Altyapı Yatırım Bankasına (AAYB) üye olduğunu belirtti. İçeride enerji, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektörleri başta olmak üzere büyük ölçekli çok sayıda altyapı projesinin hayata geçirileceğini hatırlatan Şimşek, bu kapsamda bankanın sağlayacağı finansmandan azami ölçüde istifade edilmesinin planlandığını bildirdi. Ayrıca banka faaliyetlerinden kaynaklanan ihalelerin üyelik şartı aranmaksızın tüm ülkelere açık olacağına dikkati çeken Şimşek, bu çerçevede Türk firmalarının da ihalelere katılabileceğini dile getirdi. Şimşek, "Müteahhit firmaları başta olmak üzere Türk firmalarının, ana faaliyet alanı altyapı finansmanı olan AAYB’ye üyeliğimizle daha fazla bölgesel projeye iştirak etmesi beklenmektedir” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...