Dev projede ışık göründü, Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 10 dakikaya düşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dev projede ışık göründü, Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 10 dakikaya düşecek

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 kilometrelik Gaziantep Bahçe-Nurdağı Fevzipaşa Varyantı Demiryolu Tüneli'nin "Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli" olduğuna dikkat çekerek, "Proje tamamlandığında, yolcu trenlerinde seyir süreleri 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek" dedi.

Son yıllarda demiryolu ulaşımına yaptığı yatırımlarla vatandaşların hem konforlu hem de daha kısa sürede ulaşım hizmeti almasını sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çalışmalarına devam ediyor. Gaziantep'te bulunan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı Fevzipaşa Varyantı demiryolu tüneli ışık görme törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, Bu projeyle birlikte Adana - Gaziantep arası seyahat süresinin 1 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

TÜRKİYE'NİN EN UZUN DEMİRYOLU TÜNELİ

Bahçe - Nurdağı demiryolu projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, "Şimdi de önemli yatırımlarımdan birisi olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep projemizin önemli bir etabını oluşturan 17 kilometre uzunluğundaki Bahçe-Nurdağı Hızlı Tren Projemizin Işık Görme Töreni’nde sizlerle birlikteyiz. Projemiz Türkiye’nin en uzun demiryolu tüneli olması özelliğine sahiptir. Bahçe - Nurdağı Hızlı Tren projemiz ile; Bahçe- Nurdağı İstasyonları arası 32.5 kilometreden 17 kilometreye düşecek. 60 km olan işletme hızı 160 km’ye çıkacak. Yük trenleri seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, Yolcu trenleri seyir süreleri 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek" ifadelerini kullandı.

ADANA-GAZİANTEP ARASI 1 SAAT 30 DAKİKAYA DÜŞECEK

Adana-Gaziantep arası mesafenin projeyle beraber 1 saat 30 dakikaya düşeceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Türkiye’nin en uzun çift tüplü demiryolu tüneli sayesinde Bahçe İstasyonu’nu Nurdağı İstasyonu’na bağlayacağız. Projemizle birlikte aynı zamanda Adana- Gaziantep arası seyahat süresi de 1 saat 30 dakikaya düşecek" dedi.

Dev projede ışık göründü, Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 10 dakikaya düşecek

YILDA YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRA TASARRUF

Projelerle beraber yıllık 2 milyar TL tasarruf sağlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Projelerimiz tamamlandığında, yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilebilen elektrikli işletmecilik sayesinde “yeşil enerji koridorunun” önemli bir bölümünü oluşturacağız. Hatlarımızı elektrikli hale getirerek aynı zamanda fosil yakıt tüketiminin ve dışa bağımlı olan enerji ihtiyacının azalmasını sağlayacağız. Projelerimizle vatandaşlarımıza güvenli, konforlu bir ulaşım imkanı sağlarken, çevreci ve doğa dostu olmasını da önemsiyoruz.

Gaziantep’teki ilimizdeki demiryolu projelerimiz sayesinde enerjiden yıllık 280 milyon lira tasarruf, karbon salınımından ise 26 bin ton azalma sağlamış olacağız. Ayrıca, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya YHT hatları ve Konya-Karaman ile Konya-Aksaray-Ulukışla üzerinden Mersin Yenice’ye bağlanan Hızlı Tren projelerimizin devamı niteliğinde olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projemizde yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Projemiz tamamlandığında Mersin-Gaziantep arası 361 kilometre olan mesafeyi, 295 kilometreye düşüreceğiz. 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi de, 2 saat 15 dakikaya düşecek. Bu projemiz ile zamandan yıllık yaklaşık 2 milyar TL tasarruf elde edeceğiz." (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...