Dev ekonomiler bile fakirlikle boğuşuyor

Dev ekonomiler bile fakirlikle boğuşuyor
Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD bile yoksullukla mücadelede sosyal politikaları artırmak zorunda kaldı

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD'de 50 milyon insanın yoksulluk çektiği açıklandı. Nüfus Bürosu tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de 309 milyon yakın nüfusun yüzde 16'sının yoksulluk sınırı altında yaşadığı anlaşılırken, ülkedeki yoksulların sayısında geçtiğimiz seneye göre değişiklik yaşanmadı. Yaşlılara ve engellilere yapılan sosyal güvenlik yardımlarının yoksulluk oranını sabit tutmada büyük rol oynadığı ifade edilirken, sosyal güvenlik yardımlarının olmaması veya kesilmesi halinde yoksulluğun yüzde 25'e çıkacağı ifade edildi. Halen 65 yaş üzerindeki 6,4 milyon kişi yoksulluk içinde yaşadığı ABD'de, sosyal yardımların kesilmesi halinde yaşlı yoksul sayısının 24 milyona kadar yükselebileceği belirtildi. ABD'de dört kişilik bir aile için resmi yoksulluk sınırı yıllık 23 bin 283 dolar, yani 47 bin 264 lira seviyesinde bulunuyor. Avrupa ülkelerinde de durum çok farklı değil. Ekonomik krizin en yoğun hissedildiği ve ekonomik verilerin toparlanma sinyallerini vermesiyle krizin izlerini yavaş yavaş üzerinden atmaya başlayan Avrupa ülkelerinden Yunanistan'da 10.8 milyon nüfusun yüzde 21,4 yoksulluk sınırında hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Yoksulluk sınırının en yüksek olduğu ülke ise Romanya. 20 milyonu aşkın nüfusun, yüzde 21,8'inin yoksulluk içinde yaşadığı Romanya, kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla sıralamasında da son sıralarda yer alıyor. Türkiye ise nüfusunun yüzde 16,3'ü yoksulluk sınırındayken bu oranla Avrupa'nın yoksulluk sınırındaki 38. ülkesi olduk.
nbsp;Dev ekonomiler bile fakirlikle boğuşuyor

ÖNEMLİ OLAN ŞİRKETLERİN KÂRI

Yatırım şirketi Richard Bernstein Advisors'ın CEO'su Richard Bernstein, son dönemde ABD'nin gelişen ülkelerden daha iyi bir büyüme hikayesi sergilediğini söyledi. "Piyasalar ülkelerin büyüme rakamlarıyla değil şirketlerin kâr oranlarıyla ilgilenir" diyen Bernstein, buna rağmen çok sayıda yatırımcının halen GSYH büyüme rakamlarına odaklandığını belirtti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...