Dev bankadan akılları karıştıran Bitcoin tahmini: Alternatif yatırım aracına dönüştü

Düzenleyen:
Dev bankadan akılları karıştıran Bitcoin tahmini: Alternatif yatırım aracına dönüştü

EKONOMİ Haberleri

Dünyaca ünlü banka JPMorgan, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kripto pazarlarında büyük fırsatların olduğunu vurgulayan JPMorgan, lider kripto para birimi Bitcoin’in adil fiyatının 38 bin dolar olduğunu söyledi. Bahsedilen rakam ise Bitcoin’in güncel değerinden yüzde 28 daha yüksek.

Kripto paralarda yaşanan sert düşüş yatırımcıları tedirgin etmiş durumda. Bitcoin 29 bin dolara kadar düştü. ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, kripto pazarlarında büyük fırsatlar gördüğünü vurgulayarak Bitcoin’in adil fiyatının mevcut seviyesinden yüzde 28 daha yüksek olduğunu belirtti. 

ALTERNATİF BİR YATIRIM ARACINA DÖNÜŞTÜ 

Kripto para birimlerinde yaşanan sert düşüş piyasaları alt üst etti. Düşüşlerle birlikte kripto para piyasası yaklaşık 1 milyon dolar değer kaybetti. Uzmanlardan çöküşün yaklaştığını belirtirken, ünlü yatırım bankası JPMorgan’dan dikkat çeken açıklama geldi. JPMorgan, satış dalgasına rağmen Bitcoin ve kripto pazarları için yukarı yönlü tahminde bulundu ve dijital varlıkları tercih edilen bir alternatif yatırım halinde sınıflandırdığını vurguladı. 

38 BİN DOLAR ADİL FİYAT BİÇİLDİ 

Banka ekonomistleri tarafından bugün yayımlanan notta, kripto paraların “Alternatif varlıklardan” biri olarak gayrimenkulü geride bıraktığı belirtildi. 38 bin doların Bitcoin için adil bir fiyat olduğu görüşünü savunan uzmanlar, “İleriye dönük olarak Bitcoin ve kripto pazarları için daha genel olarak yukarı yönlü tahminlerimizi koruyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...