Dönüşüm hızlanacak! Hasarlı binaya 15 günde karar

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Dönüşüm hızlanacak! Hasarlı binaya 15 günde karar

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yıkım kararı verilen ancak yıkılamayan binaların önündeki hukuki engeller kaldırılıyor.

Deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan iptal davalarındaki süreçlerin bundan sonra daha hızlı sonuçlanması hedefleniyor. AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinde yer alan idari yargılama süreçlerine ilişkin düzenlemenin yasalaşmasıyla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerde hasar tespit raporları dikkate alınarak verilen yıkım kararlarının ve bazı işlemlerin iptali istemiyle açılan idari davaların süreçleri hızlandırılacak. 

Düzenlemenin yasalaşmasıyla, yıkım kararlarına karşı açılan iptal davaları nedeniyle yıkılamayan ağır hasarlı binaların durumlarının hızlıca ele alınması ve bu binalarla ilgili süratle kararların verilmesi hedefleniyor. Teklifte, hasar tespiti raporlarına dayanılarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davaları, dosyanın tekemmülünden veya ara karar, keşif, bilirkişi incelemesi veya duruşma yapılması gereken hallerin tamamlanmasından itibaren en geç 15 gün içinde karara bağlanması yer alıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...