Depodaki "fazla mazota" ÖTV!

Depodaki "fazla mazota" ÖTV!

Ekonomi Haberleri

Gümrüklerden giriş yapan tırların gideceği mesafe dikkate alınarak, yedek depolardaki fazla mazottan vergi tahsil edilecek.

Akaryakıt kaçakçılığını önlemek için alınan tedbirlere bir yenisi daha ekleniyor. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararına göre; Avrupa Birliği ülkelerinden giriş yapan araçlar hariç olmak üzere, tır, kamyon ve tankerlerin Türkiye'ye girişinde tespit edilen kilometre bilgisi, aynı aracın Türkiye'ye bir sonraki girişindeki kilometre bilgisi ile karşılaştırılacak. Gidilmesi gereken mesafe eksik görülürse, her kilometre başına tüketilemeyen yakıt için ÖTV tutarında vergi alınacak. Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İran'a giriş yapan Türk tırlarından "akaryakıt fiyat farkı" adı altında ücret tahsil edilmesiyle ilgili olarak, "İran'ın mütekabiliyet ilkesine saygı göstermesini bekliyoruz. Bizim sınırımızdan Tahran'a kadar gidecek bir tırdan 420 avro, transit geçiş yapandan 450 avro civarında bir para almaya başladı. Biz de 10 Ekim 2014 tarihi itibariyle, açıkçası İran tırlarından para almaya başladık. Onlar ne alıyorsa, biz de onu alıyoruz. Meselenin çözülmesini istiyoruz. Komşu, dost ülkemiz. Önemli ilişkilerimiz var" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...