Denizlerden adeta fışkırıyor: Tezgahların yıldızı oldu.. Fiyatının düşmesi bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Denizlerden adeta fışkırıyor: Tezgahların yıldızı oldu.. Fiyatının düşmesi bekleniyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'daki balık tezgahlarında hamsi bolluğu devam ediyor. Balıkçılar hamsinin önümüzdeki günlerde bollaşması ve fiyatının gerilemesini bekliyor.

İstanbul'daki balık tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi bolluğunun devam ettiği görüldü. Tezgahlarda balık çeşitlerinin de olduğu dikkat çekti. Balıkçılar hamsi zamanının geldiğini belirterek, kilosunun ise 80-100 liradan satıldığını söylediler. Hamsinin önümüzdeki günlerde bollaşması ve fiyatının gerilemesi bekleniyor.

HER ÇEŞİT BALIK TEZGAHLARDA VAR

Tezgahlarda her çeşit balığın olduğunu söyleyen balıkçı Savaş Düzenli, "Hamsi balığında bolluk var, palamut yeni yeni çıkmaya başladı. Sezon başından beri inanılmaz hamsi geliyor. Bolluk devam ettikçe fiyatlar da düşecektir. Palamut ilk geldiğinde 200-250 gramdı.

Denizlerden adeta fışkırıyor: Tezgahların yıldızı oldu.. Fiyatının düşmesi bekleniyor

200 lira civarında satılıyordu. Şu an palamut 500 gramı buldu. Fiyatı 150-200 lira civarında. Hamsi bol geliyor ama diğer balıklar az geliyor. Az olsa da her çeşit balık tezgahlarda mevcut" dedi.

BU SENE HAMSİ SENESİ

Balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu, "Şu anda hamsi balığı bol geliyor. Karadeniz tekiri, istavrit, palamut tezgahlara geliyor. Ama az gelmesinden dolayı fiyatlar yüksek.

Denizlerden adeta fışkırıyor: Tezgahların yıldızı oldu.. Fiyatının düşmesi bekleniyor

Geçen sene palamut bolluğuyla başlamıştık. Bu sene hamsi bollaştı. İstavrit 150 lira, barbun 200 lira, palamut 150 lira civarında satılıyor" diye konuştu.

HAMSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

100 gram hamside bir yetişkinin günlük protein ihtiyacının yarısı bulunur. Protein, yeni dokuların oluşması ve dokuların onarılmasında görev aldığı için özellikle çocuk gelişiminde oldukça etkilidir.

Hamsi besin değeri açısından incelendiğinde en çok B3 vitamini içeren balıklardan biridir. B3 metabolizmayı düzenleyen ve beyin sağlığı açısından oldukça etkili olan, unutkanlığı azaltan, Alzheimer hastalığına karşı kalkan görevi gören bir vitamin çeşididir. 100 gram hamsi, günlük B3 vitamini ihtiyacının çoğunu karşılamaktadır.

Kalsiyum ve fosfor, kemik sağlığının korunmasına katkıda bulunan makro besin maddeleridir. Bu temel besin maddelerinin her ikisinde de zengin olan hamsi, kemikleriniz için çok sayıda sağlık yararı sağlar. Güçlü kemikler oluşturmayı ve osteoporoz gibi kemik durumlarını zayıflatma riskini önlemeyi içerir.

Son zamanlarda hamsi üzerinde yapılan araştırmalara göre, balık, LDL kolesterolü düşürmede önemli bir rol oynayan iyi miktarda çoklu doymamış yağ içerir. Yüksek düzeyde kötü kolesterol, atardamarlarda yağ biriktirerek kalp durması ve ateroskleroz ile ilişkili riski artırır. Hamsi içindeki önemli miktarda Omega-3 yağ asidi, sağlıksız kolesterolün kan damarlarında birikmesini engeller ve vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...