Denizlerde çalışmalar 2019’da hız kazanıyor

Denizlerde çalışmalar  2019’da hız kazanıyor

EKONOMİ Haberleri

Denizcilikte 2019 yılında önemli adımlar atılacak. Deniz çevresinin korunması konusunda Türkiye kıyılarında bölgesel ve ulusal seviyede meydana gelebilecek muhtemel kazalara karşı kurulacak istasyonlarda müdahale imkânı planlanıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Acil müdahale ekipmanlarının depolanacağı en büyük alan olan Tekirdağ’daki Merkez için ekipman temini çalışmalarına başlanıldı. Acil müdahale istasyonlarının kurulumuna 2019 yılında başlanacak, 2020 yılında da Ulusal Acil Müdahale Sistemi devreye girecek. Yüzer Seyir Yardımcılarının da modernize edilmesine devam edilecek. Bu konuda mevcut çelik yapılı şamandıraların yerine bakım gerektirmeyen Polietilen (bir tür plastik) Şamandıraların temin edilmesi için çalışmalar hız kazanacak. 2019 yılında tüm şamandıralarda polietilen yapıya geçilmesi planlanıyor.

RÖMORKÖRLER FİLOYA KATILACAK
Öte yandan İstanbul ve Çanakkale Boğazı Uzaktan İzleme Sisteminin Modernizasyonu çalışmaları da devam edecek. Bu kapsamda İstanbul ve Çanakkale Boğazı Uzaktan İzleme Sisteminin Modernizasyonu projesinin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Bir önemli çalışma da 2 adet römorkör ile yapılacak. Liman ve Türk Boğazları geçiş hizmetlerinde can, mal ve seyir emniyetinin artırılması ile sığ sularda oturan gemilerin yüzdürülmesi ve dip taraması yapılabilmesi için bu römorkörlerin sözleşmesi imzalanırken 2019 yılında filoya katılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...