Denizler 'Meltem'le güvende

Denizler 'Meltem'le güvende

Ekonomi Haberleri

Meltem 2 projesi kapsamındaki 5. deniz karakol uçağı da Kocaeli'nde bulunan Deniz Havacılık Üs Komutanlığı'na teslim edildi.

6'ncı uçağın teslimatı ise haziran ayında gerçekleştirilecek. nbsp;Meltem 2 projesinde ASELSAN, HAVELSAN ve TAİ/TUSAŞ yüzde 38.4'lük yerli katkı yaptı. Böylece Türk savunma sanayii 155 milyon dolar kazanmış oldu. Karakol uçakları görsel tespit kabiliyetin yan ısıra gelişmiş radarları sayesinde denizin altını tarıyabiliyor. Uçak oluşturduğu elektronik alan ile denizaltıları tespit edebiliyor. Havadan torpido fırlatarak denizaltıları yok etme kapasitesine de sahip olan karakol uçak, kendisine fırlatılan füzeye karşı aldatıcı bırakabiliyor. Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, söz konusu uçakların içerisinde barındırdığı gelişmiş radar ve harp sistemleri sayesinde TSK'nın caydırıcılığını artıracağını belirtirken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da, "Proje gücümüze güç katacak" dedi.
Buket Güven /TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...