Denizde de yaralar sarılacak: Depremzede balıkçılara 60 bin TL'ye kadar destek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Denizde de yaralar sarılacak: Depremzede balıkçılara 60 bin TL'ye kadar destek

Ekonomi Haberleri

Depremden etkilenen balıkçılara yeni destekler geliyor. Gemilere 60 bin TL'ye kadar yardım yapılacak, iç sularda faaliyet gösteren balıkçılara ise 6 bin TL'lik ödeme yolda.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçı gemileri sahiplerinin, yaşanan afet nedeniyle gerçekleştiremedikleri avcılık faaliyetlerindeki gelir kayıplarını gidermek ve bu faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme yapıldı.

BALIKÇILARA 60 BİN TLYE KADAR DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, denizlerde faaliyet gösteren ve boyu 5 ila 30 metre ve üzeri olan gemilere Adana ili için 5 bin ila 30 bin lira, Hatay’da bulunanlar için ise 10 bin ila 60 bin liraya kadar destek verilecek.

Bunun yanı sıra, afet bölgesi ilan edilen Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Şanlıurfa’ya kayıtlı, iç sularda faaliyet gösteren ve boyu 5 ila 12 metre olan balıkçı gemilerine de 3 bin 500 ila 6 bin lira arasında bir destekleme ödemesi yapılacak. Ödemeler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinden karşılanacak ve bir kereye mahsus olacak.

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLERİ DE DESTEKLENECEK

Öte yandan, deprem nedeniyle zarar gören su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak da amaçlanıyor. Bu kapsamda, hasar tespiti yapılarak kayıt altına alınan su ürünleri yetiştiriciliği üretim tesisleri de desteklenecek.

Su Ürünleri Bilgi Sistemine (SUBİS) kayıtlı olan su ürünleri yetiştiricilerine, balık yumurtası, yavru, porsiyonluk ve anaç balığın her bir adedi için 250 liraya kadar destek sağlanacak. İşletmelerin desteklerden faydalanabileceği miktarın hesaplanmasında, hasar tespiti yapılarak kayıt altına alınan miktar dikkate alınacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...