Deniz suyunu içme suyuna çevireceğiz

Deniz suyunu içme suyuna çevireceğiz

EKONOMİ Haberleri

Küresel iklim kriziyle baş gösteren su sorunu gündemdeki yerini koruyor. Kış mevsimleri önceki yıllara kıyasla kuraklaşırken, su kaynaklarının verimli kullanımının önemi her geçen gün artırıyor. Bu anlamda dünyanın 4'te 3'ünü oluşturan deniz suyunun, gelişmiş teknoloji ile içme suyuna dönüştürülmesi, yıllardır dünyanın bazı ülkelerinde uygulanıyor.

Türkiye’de de Akkim Kimya bu yönde bir teknoloji geliştirdi. Şirketin geliştirdiği ultrafiltrasyon membran teknolojisi ile; kullanıma elverişli olmayan sular arındırılarak, mineral dengesi bozulmamış, sürdürülebilir ve temiz su kaynağı üretiliyor. Bu teknoloji sayesinde arıtılan deniz suyu da içilebilir hâle getiriliyor. Uygulama ile modüller ilk etapta sudaki partikül, bakteri ve virüs gibi fiziksel kirleticileri gideriyor. Ardından da suyu tuzdan arındırıyor. Böylelikle, bir günde yüz binlerce metreküpe varan miktarda suyun, tüketime kazandırılması sağlanıyor. Öte yandan Türkiye ve yurt dışında bulunan havalimanı, organize sanayi bölgesi, enerji santrali, sera sulama ve su arıtma tesislerinde de, Akkim’in ultrafiltrasyon teknolojisiyle atık sular, yeniden kullanıma uygun hâle getiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...