Deniz Bank gururla döndü!

Deniz Bank gururla döndü!

Ekonomi Haberleri

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Sayın Babacan'ın da çok büyük desteği oldu, ambargoya uğramadık" dedi

Ukrayna politikaları sebebiyle ABD ve AB'nin Rusya'ya uyguladığı ambargolardan kendilerini başarılı şekilde ifade edebilmeleri sayesinde muaf tutulduklarını söyleyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Rus Syberbank bizim ortağımız olsa da biz yüzde 100 Türk bankasıyız" dedi. Bankalar kanununa göre Türkiye'de faaliyet gösteren tüm bankaların Türk bankası olduğunu vurgulayan Ateş, "Bizim Syberbank'a fon kaydırmamız söz konusu olamaz. Biz Rus ekonomisine katkıda bulunmuyoruz. 65 milyar lira kredimiz var ve tümü Türkiye'nin projeleri için kullanılıyor. Yüzde 100 Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu durumu yetkililere izah ettik onlar da birini hedef alırken diğerine zarar vermek istemedi. Bu süreçte Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da çok büyük desteği oldu" diye konuştu. nbsp;
Öte yandan Denizbank, finansal hizmet sektörünün bankacılık yönetimi alanında dünya çapında en saygın kurumlarından ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) ve ABD Bankalar Birliği (ABA) tarafından inovasyon alanında verilen 2014 yılı BAI Bankacılık İnovasyonu Ödülleri'nde "Dünyanın En İnovatif Bankası" seçildi. 8'i Türkiye'den olmak üzere toplam 105 finansal kuruluşun 220'den fazla proje ile başvuruda bulunduğu yarışmada, Türkiye'yi final sahnesinde temsil eden tek kurum, 3 ayrı kategoride 5 inovasyon projesi ile Denizbank oldu. Hakan Ateş konuya ilişkin değerlendirmesinde: "Bankamızın ve Türk bankacılığının adını bu prestijli platformda zirveye yazdırmak bizler için büyük onur. Denizbank olarak bugüne kadar bir yandan dijital dönüşümün lideri olmak bir yandan da insanımızın bu dönüşüme ayak uydurmasını sağlayacak çözümler sunmak için çalıştık. Bugünden sonra, "Dünyanın En İnovatif Bankası" unvanının da verdiği gurur ve motivasyon ile, nbsp;aynı vizyon doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


'Kredi batık olmadan yeni çözüm üretiyoruz'

Denizbank, "Dünyanın En İnovatif Bankası" seçilmesinin yanı sıra İç İşleyişte İnovasyona Dayalı Gelişim dalında Inter-Collect uygulaması ile de ödül kazandı. Her vatandaşın hayatında maddi yönden inişli çıkışlı dönemler olduğunu belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Inter-Collect'te uygulanan teknik ile müşterimizin hayatı boyunca yaşadığı inişli çıkışlı dönemlere göre skoru belirleniyor. Bu skor ölçülürken çok farklı algoritmik teknikler uygulanıyor. Çıkan sonuca göre kredisini ödemekte güçlük çeken müşterimize kredisinin vadesini uzatmak, ödeme miktarını düşürmek gibi çözümler getiriyoruz ve sonunda yeni bir ödeme şekli çıkarıyoruz. Aldığımız sonuçlara göre bu tekniğin uyguladığı kredilerde batık oranı, uygulanmayan kredilere oranla çok daha az" diye konuştu.


105 BANKA ARASINDAN SEÇİLDİ
Denizbank, 8'i Türkiye'den olmak üzere 105 finansal kuruluşun 220'den fazla proje ile başvurduğu 2014 yılı BAI Bankacılık İnovasyonu Ödülleri'nde dünya birincisi seçildi. 3 kategoride 5 proje ile seçilen Denizbank'ın ödülünü, Genel Müdür Hakan Ateş, Şikago'da düzenlenen törenle aldı.


GÜVEN ADALI






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...