Deniz altında 40. kilometre

Deniz altında 40. kilometre

EKONOMİ Haberleri

Karadeniz’de Sakarya Gaz Sahasındaki Tuna-1 kuyusunda 405, Amasra-1 kuyusunda da 135 metreküp olmak üzere toplamı 540 milyar metreküpü bulan doğalgaz keşfeden Türkiye, bu gazı gelecek yıl evlere ulaştırmak amacıyla başlattığı çalışmalara tam gaz devam ediyor.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Gazın kara ile buluşacağı Filyos Limanı’nda, karadaki boru işlemleri tamamlandı. Denizin sığ kesimlerinde boru yerleştirme işlemini yapacak olan ‘Castoro 10’ isimli gemi çalışmalarına devam ederken, ‘Castorone’ gemisi de derin denizlerdeki boruları serme işlemi için bu ay başında göreve başlamıştı. Karadan yaklaşık 170 kilometre açıkta bulunan Sakarya Gaz Sahasından Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisine gazın uluşmasını sağlayacak boruların büyük bir kısmı Castorone tarafından denizin dibine döşenecek. 325 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde ve 56 bin 529 groston ağırlığında olan Castorone, deniz altında 23 günde 40 kilometre ilerleyerek boruları yerleştirdi. Boru serim işlemleri hem karada hem de denizde yıl sonuna kadar bitirilecek. Karadeniz gazı için bakanlık tarafından yapılan çalışmalar üç ayrı fazda yürütülüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...