Değerli metal altın rengini kırmızıya çevirdi! Şirin Sarı gram altın "şu an uykuda" diyerek rakam verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, AHaber
- Güncelleme:
Değerli metal altın rengini kırmızıya çevirdi! Şirin Sarı gram altın "şu an uykuda" diyerek rakam verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, AHaber

Değerli metal altın yönünü rengini kırmızıya çevirdi. Gram altın ekranda psikolojik seviyenin altına inerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Altın fiyatlarının 3-4 aydır uykuda olduğuna dikkat çeken Sarı, rekor için rakam verdi.

Altın fiyatları, uluslararası piyasalarda ABD tahvillerinin yükselmesiyle güçlenen dolar karşısında baskılanıyor. Dolar endeksi son bir yılın zirvesine adım adım yaklaşırken, altın fiyatlarında sert düşüş yaşanıyor. Gram altın psikolojik seviyenin altına gerilerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı yatırımcılar için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ALTIN SON 2 AYIN DİBİNİ GÖRDÜ

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "şahin" sözle yönlendirmelerinin devam etmesi ve ülkede dün açıklanan verilerin de ABD ekonomisine dair olumsuz sinyaller vermesi altın fiyatlarındaki oynaklığı arttırdı. Dolar endeksinin 106 puanı aşarak son 10 ayın zirvesine çıkmasının ardından Ons altın yeniden 1900 doların altına sarktı. Saat 12.00 itibarıyla Ons altın 1895 dolardan işlem gördü.

GRAM ALTIN PSİKOLOJİK SINIRIN ALTINDA

Ons altında yaşanan düşüşle gram altın ekranda 1665 TL'nin altında seyrediyor. 22 Eylül tarihinde bir aylık rekorunu kırarak 1.680 bandında seyreden gram altın, psikolojik seviyenin de altına indi. Kapanışta günü yüzde 0,67 azalışla 1.665 liradan tamamlayan gram altın saat 12.00 itibarıyla, 1663 TL'den işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.736 liradan, Cumhuriyet altını 11.042 liradan satıldı.

Gram altın ekranların aksine serbest piyasada 1700 TL'nin üstünde seyrini sürdürüyor. Kapalı Çarşı'da gram altın 1.711 TL'den satılıyor.

Değerli metal altın rengini kırmızıya çevirdi! Şirin Sarı gram altın "şu an uykuda" diyerek rakam verdi

PİYASALARDA GÖZLER CUMA GÜNÜNDE

Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Dolar endeksi ve tahvil tarafında yükseliş olduğunu vurgulayan uzman isim, borsalar ve altın fiyatlarında düşüşe işaret etti. Sarı, "Borsalarda ciddi anlamda düşüler var. Dolar endeksi ve tahvil tarafında bir miktar girişler olduğunu gözlemliyoruz. Bu da borsalardan para çıkışını hatta ons altında da bu noktada 1.900 seviyesinin de altını gördük. İç piyasadaki dinamiklere baktığımızda yabancı oranımız borsada yüzde 27'lerden yüzde 34'lere yükseldi bu süreç içerisinde. Ciddi anlamda önemli bir gelişmeyi Cuma günü yaşayacağız. Fitch'ten sonra S&P'den not görünümümüze dair bir açıklama bekliyoruz. Beklenti pozitif yönde diyebiliriz." dedi.

Değerli metal altın rengini kırmızıya çevirdi! Şirin Sarı gram altın "şu an uykuda" diyerek rakam verdi

ALTIN YAZ UYKUSUNDA

Altının yaz aylarını uykuda geçirdiğini söyleyen Şirin Sarı, gram altın için şu tahminde bulundu.

"Altın son 3-4 aydır uyuyor diyebiliriz. Bir miktar global tarafta da ons altının düşmesi gram altının daha dengeli daha yatay kalmasını sağlıyor. Hem dolar etkisi hem altın etkisi gram altını 1.600 – 1.700 TL arasında yatay bir yerlere yerleştirdi. O yüzden 1.700'ün üzerinde ons altınla beraber gram altında yükselişler gelebilir. 1.700'ün üzerinde ise 1.800'lere doğru yükselişler görebiliriz. Dünyadaki global sorunları konuşurken petrolü enflasyonu konuşurken altın pozitif tarafta kalmaya devam edecek. Zaman zaman düşüşler olabilir ama portföylerde bir miktar zaten altın bulunması gerektiğini hep söylüyoruz orta ve uzun vadede."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, AHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...