Defter markası GIPTA, önce borsaya sonra dünyaya açılacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Defter markası GIPTA, önce borsaya sonra dünyaya açılacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi AŞ, Ankara Temelli’de ürettiği defterleri ABD’li tüketicilere satmaya hazırlanıyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ -  Gıpta’nın halka arz sürecinin öncesinde gazetecilerle buluşan Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, Türkiye’de 10 bin civarındaki kırtasiye ürünü satış noktası, zincir marketler ve e-Ticaret platformlarında yüzlerce çeşit defterlerinin satıldığını söyledi. Temelli’de 45 dönümlük bir alan üzerine kurulu fabrikalarında üretim yaptıklarını ve toplamda 400 kişi istihdam ettiklerini anlatan Şendil, İstanbul’da da 1.500 metrekarelik bir satış ofislerinin bulunduğunu belirtti. Yurt dışında 20 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Şendil “Son 3-4 yıl yurt dışı için kuluçka dönemi gibi oldu. Pazarlarda kendimizi test ettik, rekabet için fiyatı yakalayabiliyoruz. Tasarım noktasında ve kalitede iyiyiz. Dolayısıyla önümüz açık. 4 yılda iç pazarda da çok ciddi büyüdük” dedi. Gıpta’nın önümüzdeki dönem yatırım hedeflerinden de bahseden Şendil “Halka arzın hemen akabinde 2023 sonu, 2024 başında ABD’de kurulacak şirketin altyapısını oluşturmuş olacağız. Orada depo ihtiyaçları olacak, satış kanallarını oluşturacağız. Türkiye’de Gıpta markası ile üretim yapıp bu ülkede satacağız. Amacımız bu ülkedeki zincir marketlere de Gıpta markası ile girmek” diye konuştu.

TALEP TOPLAMA BUGÜN

Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Pınar ise “İhracatın toplam hasılatımız içerisindeki payı yüzde 10 civarında. İhracatta daha aktif olmak için de makine fabrikamıza ilaveler yapmayı düşünüyoruz” dedi. 6-7-8 Eylül tarihlerinde talep toplayacak olan Gıpta AŞ için dağıtılacak pay 40 milyon lot olarak belirlendi. 836 milyon TL halka arz büyüklüğü bulunan Gıpta’nın halka arz fonunun yüzde 35-40’ı yurt içi üretim kapasitesinin artırılması için ilave makine alımı, çatı güneş enerjisi yatırımı ve ilave fabrika inşaatında, yüzde 40-45’i işletme sermayesi finansmanında ve yüzde 25-30’u da finansal borç ödemelerinde kullanılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...