Darbe vergi olarak döndü

Darbe vergi olarak döndü

Ekonomi Haberleri

Sokak darbesiyle mali iflasın eşiğine gelen Ukrayna'da Krizle Mücadele Programı kapsamında vergi artışı yapıldı.

Darbenin bedelini ödemek gene Ukrayna halkına kaldı. nbsp;Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, parlamentonun, hükümetin sunduğu Krizle Mücadele Programı çerçevesinde vergi ve diğer ödemelerle ilgili yasal düzenlemelerdeki değişikliği öngören yasa tasarısını onayladığını belirtti. Turçinov, parlamentoda yaptığı konuşmada, milletvekillerinin, Bakanlar Kurulu'nun parlamentoya gönderdiği Krizle Mücadele Programı çerçevesinde vergi, devlet memurluğu ve emeklilik sigortası yasalarında değişiklik öngören "Mali iflasın önlenmesi ve ekonomik büyüme için önkoşulların oluşturulmasına ilişkin" yasayı kabul ederek, "çok cesaretli bir karar aldığını" kaydetti. Krizle mücadele programının, Ukrayna'nın ekonomik açıdan kalkınması için gereken koşulları sağlayacağını belirten Turçinov, krizle mücadeleye yönelik tedbirlerin alınması için Bakanlar Kurulu'nun önünün açıldığını vurguladı. Turçinov, programın katı bir ekonomi paketi ancak ülkedeki durumun istikrara kavuşması için gerekli bir tedbir olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz gün parlamentoda konuşan Başbakan Arseniy Yatsenyuk ülkenin ayakta kalması için yaklaşık 29 milyar dolar mali kaynağa ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Yatsenyuk, söz konusu programın parlamento tarafından kabul edilmesi halinde, yabancı ülkeler ve bankalardan Ukrayna'nın desteklenmesi için 13,6 milyar dolar ekonomik destek beklediklerini, ayrıca Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolar, Avrupa Birliği'nden 2 milyar dolar ve ABD Kongresi'nden 1 milyar dolarlık kredi yardımı alabileceğini vurgulamıştı.

3 MİLYAR?DOLAR
DÜNYA BANKASI YARDIM nbsp;MİKTARINI YÜKSELTTİ
Dünya Bankası, Ukrayna'da yeni hükümete destek olmak amacıyla ülkeye bu yıl sağlayacağı yardım miktarını 3 milyar dolara yükseltti. Dünya Bankası, daha önce Ukrayna'daki bir takım projelere 2 milyar dolar fon sağlayacağını açıklamıştı. Banka, ilaveten, doğrudan hükümetin kasasına girmek üzere 1 milyar dolar ek fon sağlayacağını açıkladı. Ek yardım için tek şart ülkenin söz verdiği ekonomik reformların uygulaması.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...