DAP, dönüşüme dört dörtlük giriyor

Düzenleyen:
DAP, dönüşüme dört dörtlük giriyor

Ekonomi Haberleri

Önümüzdeki yıl kentsel dönüşüme ağırlık verecek olan DAP Yapı; Kartal, Beykoz, Acıbadem ve Maslak’ta 4 yeni proje için toplamda 4 milyar liralık yatırımı hayata geçirecek

Önder Çelik İSTANBUL
İstanbul’da farklı mimari tasarımlara imza atan DAP Yapı, 2017’ye hızlı giriyor. Yeni yılda projelerine Kartal’da start veren şirket; Beykoz, Acıbadem ve Maslak’ta 4 milyar lira yatırımla gerçekleştirilecek yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Emlak editörleriyle bir araya gelen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye gayrimenkul sektörü ile yeni projelerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2016 yılında tarihi bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ekonomimizin tüm oyucuları el ele vererek âdeta bir reform süreci başlattı. Süreç, tüm sektörlerin canı gönülden katılımıyla ülke çapında bir seferberliğe dönüştü. Vatandaşıyla, siyasi kurumlarıyla, işadamlarıyla birbirimize destek olduk ve bu süreçten daha güçlü çıktık” dedi. Türkiye’nin büyüyerek yoluna devam ettiğini kaydeden Yılmaz; konut, otomotiv, gıda ve tekstil sektöründe yaşanan büyümenin buna işaret ettiğini söyledi. DAP Yapı olarak 2017 yılında yine ses getirecek projelere imza atacaklarını belirten Ziya Yılmaz; “4 yeni projede toplamda 4 milyar liralık yatırımı hayata geçireceğiz. Beykoz’da yapılacak projeye 1 milyar lira, Maslak’taki projeye 1,5 milyar lira, Kartal’daki projeye 500 milyon lira, Emlak Konut ihalesi ile kazanılan Validebağ arazisine 1 milyar lira yatırım yapacağız. Yeni projelerde çalışmalarımız tam gaz devam ediyor” diye konuştu. 
KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİ YORDU
Yeni projelerin startına Teras Kule ile başlayacaklarını kaydeden Ziya Yılmaz; “Projemiz bu yıl vefat eden dünyanın en ünlü mimarlarından Zaha Hadid’in Kartal için çizdiği kentsel dönüşüm projesinin tam merkezinde bulunuyor. Teras Kule, 2 blokta ticari üniteler, ofisler ve rezidansların yer aldığı 400 bağımsız bölümden oluşuyor. Teras Kule’de gökyüzü bahçesi gibi simgesel bir proje geliştirdik. 30’uncu katta bir yandan güneşlenme imkanı bir tarafta bahçe hayatı sunulacak. Şu ana kadar 400 konut için ön talep toplamaya başladık” dedi. 2017’de yapacakları 4 projenin de kentsel dönüşüm olacağını belirten Yılmaz, Beykoz’daki projede 300-350 adet villa tipi konut düşündüklerini, Acıbadem’de 350 konut yapacaklarını, Maslak’ta ise ‘Uçan Bina’ yapacaklarını söyledi. “Kentsel dönüşüm bizi çok yordu” diyen Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Vatandaşla bizim karşı karşıya gelmememiz lazım. Bazı belediyeler işini iyi yapıyor. Yerel belediyelerin dönüştürücülerle iş birliği yapması lazım. Bu konuda belediyelere büyük görevler düşüyor.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...