Dağlara bile şarj istasyonları kuracak

Dağlara bile şarj istasyonları kuracak

EKONOMİ Haberleri

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi Selim Şiper, 2020’nin akaryakıt sektörü açısından önemine değinerek, yaklaşık 13 bin istasyonun yüzde 35’inin kontratının yenileneceğini bildirdi.

Dağıtım şirketlerinin, mevcut gelişmelerle eski şartlardan farklı bir yol izleyeceğini dile getiren Şiper “2020, bayiler açısından, beklentilerinden farklı şartları konuşacakları bir yıl olabilir” dedi. Şiper, elektrikli şarj istasyonları ile ilgili olarak da şunları kaydetti: Bodrum’daki istasyonumuz ise yüzde 70 tasarruf etti. Bununla birlikte 20’ye yakın elektrikli şarj istasyonumuz var. Bazı şirketler bunu reklam amaçlı da yapabiliyor. Bir kısmının şarj ünitesi dediği, AVM otoparklarındaki fiş ve prizler. Bizim istasyonlarımızdaki e-POwer’lar ise özgün ve gelişmiş bir yapıya sahip. Özellikle şehirler arası güzergâhlarda bu yatırımları yapıyoruz. Elektrikli araçların en popüleri bile İstanbul’dan Ankara’ya gitmek istediğinde Bolu Dağı’nın tepesinde kalıyor. Yokuşlarda yüksek şarj tüketimi oluyor. Böyle güzergâhlarda şarj istasyonlarına ihtiyacımız var. Bu konuda yatırımlarımız devam edecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...