D&R, Kobo ile 450 bin e-kitap satacak

Düzenleyen:
D&R, Kobo ile 450 bin e-kitap satacak

Ekonomi Haberleri

D&R, dünya e-kitap devi Kobo ile iş birliğine gitti.

Ömer Temür İSTANBUL
İş birliği kapsamında D&R'ın kütüphanesinde bulunan 15 bin Türkçe içerik tüm dünyadaki kitapseverlerle buluşacak. D&R CEO’su Kürşat Demircioğlu, Türkiye e-kitap pazarının yaklaşık yüzde 80'inin ellerinde bulundurduklarını belirterek, "Türkiye’de D&R olarak 15 bin Türkçe içerik sunmaya başladık. İş birliği ile yıl sonuna kadar 30 bin adede ulaşacağız. E-kitapların fiyatı basılı kitaplara göre yüzde 40 daha uygun oluyor. Kâr marjı ise yayınevleri için aynı" dedi. Kitap severlerin e-kitaplara Kobo'nun e-okuyucularıyla ulaşabileceklerini dile getiren Demircioğlu, "Mağazalarımızda e-kitap okuyucu satışı da yapacağız. Kobo e-kitap okuyucu cihaz satış adedimiz ilk yıl 5 bin adet olacak. D&R halen yılda 90 bin adet e-kitap satıyor. Kobo ile beraber bu 5 kat artarak 450 bin adede çıkacak" diye konuştu. Demircioğlu, kitapta her yıl yüzde 20 büyüdüklerini, geçen yılki 680 milyon liralık cironun 320 milyon lirasının da kitaptan geldiğini kaydetti. 
Rakuten Kobo’nun Başkanı ve CEO’su Michael Tamblyn ise 190 ülkede, 68 farklı dilde, 4.7 milyon içerik sunduklarını söyledi. Tamblyn, "Kobo’nun e-kitap koleksiyonunda 4 milyon kitap var. Bunların 1 milyon adedi ücretsiz olarak sunuluyor. Kobo yılda 10 milyon adet e-kitap satıyor" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...