Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gençler ve emekliler müjde bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gençler ve emekliler müjde bekliyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 7 milyon genç 15 model ve marka cep telefonunu vergisiz almanın şartlarını; 17 milyon emekli ise yapılacak zam ve ödenecek ikramiyeye ilişkin açıklamanın, kabine toplantısı sonrası yapılmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.15'te başladı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi AK Parti’nin seçim beyannamesinde gençlere vadettiği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar düzenlemesi olacak. En son yapılan kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların tamamlanması için kurmaylarına talimat vererek “Bir sonraki toplantımızda detayları gençlerimizle paylaşacağız” açıklamasında bulunmuştu. Gençlere ilk teknolojik alet alımında vergi muafiyet sağlayacak uygulama son kez masaya yatırılarak, fiyatı 10 bin liraya kadar olacak 15 model ve markayı kapsayacak kampanyadan yararlanma şartlarının neler olduğu kararlaştırılacak. Toplantı sonrası detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacak.

EMEKLİ MAAŞLARI MASADA

Kabinenin diğer ana gündem maddesi emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak verilmesi düşünülen “100. Yıl” ikramiyesi olacak. Erdoğan, ABD gezisi dönüşünde yaptığı açıklamada, “Emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz” müjdesini vermişti. İddialara göre emekliye 5 bin TL’lik bir ikramiye verilmesi gündemde.

İSTANBUL’UN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ELE ALINACAK

Öte yandan, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadelede katedilen yol, Orta Vadeli Program’daki (OVP) son durum, deprem bölgesindeki gelişmeler, İstanbul’un kentsel dönüşümü de toplantının sıcak başlıkları arasında. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylı bir sunum yapacak. Toplantıda, iç ve dış gelişmeler de detaylı bir şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan’da gerçekleştirilen G-20 Liderler Zirvesi ve ABD’de düzenlenen 78. BM Genel Kurulu kapsamında yaptığı temaslar ve ikili görüşmeler masaya yatırılacak. Rusya’nın tek taraflı olarak süre uzatımını durdurduğu Tahıl Koridoru’nun yeniden işler hale gelmesi için izlenecek rota belirlenecek. Ayrıca Ukrayna-Rusya Savaşı, Afrika ve Suriye’deki son gelişmeler, Avrupa’daki İslam karşıtlığı da toplantıda gündeme gelecek başlıklar arasında.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...