Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Doğal gaz 1 ay ücretsiz

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Doğal gaz 1 ay ücretsiz

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan çifte müjdeyi duyurmuştu. Doğal gaz faturalarından ücret alınmayacak. Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay ücret alınmayacak. Öte yandan konutta 1 yıl boyunca doğal gaz ücretsiz olacak.

Konutlarda 1 ay boyunca doğal gaz bedeli alınmayacak. Doğal gaz bedelinin alınmamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacak. Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki döneme ait aylık doğal gaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğal gaz bedeli tahsil edilmeyecek. Doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ın Filyos beldesinde Karadeniz gazını devreye alma töreninde müjdeyi duyurmuştu. Erdoğan hanelerde mutfak ve ısınma için kullanılan doğal gazın bir yıl boyunca ücretsiz vereceklerini açıklamıştı. "Türkiye'nin imkanlarını milletimizin her bir ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözümüzü de burada unutmuyoruz. İşte Bugün. Bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz” diyen Erdoğan, “Ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum” demişti.

KONUTTA DOĞAL GAZ ÜCRETSİZ OLACAK

Erdoğan’ın açıkladığı ilk müjdeye göre vatandaşların mutfaklarında sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazdan bir yıl boyunca ücret alınmayacak. İkinci olarak bir ay boyunca faturalardan ücret alınmayacağı müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdide Karadeniz gazının mutluluğunu 85 milyon olarak doya doya yaşayalım diye bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız.” demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...