Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin 3 yıllık yol haritasını açıklayacak: Gözler 3 sac ayaklı OVP'de

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin 3 yıllık yol haritasını açıklayacak: Gözler 3 sac ayaklı OVP'de

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Maliye politikası, para politikası ve yapısal reformlar olmak üzere 3 önemli saç ayağı üzerine kurulan ekonominin 3 yıllık haritası belli oluyor. Gözler bugün Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak.

Seçimlerin ardından iş başı yapan yeni ekonomi yönetiminin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor. 3 sac ayağı üzerine oturtulan Orta Vadeli Program bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanıyor.

3 SAC AYAĞI ÜZERİNE KURULU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın aralarında işçi sendikaları, finans dünyası, tarımsal üretici temsilcilerinin de bulunduğu toplumun ilgili tüm kesimleriyle ve çeşitli sektörlerin temsilcileriyle yaptığı yoğun görüşmelerin ardından ana çerçevesi oluşturulan OVP, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısında masaya yatırıldı. Para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlar olmak üzere 3 sac ayağı üzerine kurulu olan OVP'ye ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunum yaptı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından uzun süredir hazırlıkları devam eden ve ekonomide gelecek dönemin yol haritasını teşkil eden Orta Vadeli Program'ın tanıtımını yapacaklarını açıkladı. Ekonomide 3 yıllık yol haritası niteliği taşıyan ve yapısal reform adımları paylaşılacağı Orta Vadeli Program (OVP), bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Enflasyonla mücadelede izlenecek yola dair ipuçlarının ve vergi reformunun programda yer alması bekleniyor. Büyümeye ilişkin detaylı göstergeler ele alınacak, ihracat ve istihdama ilişkin öngörüler paylaşılacak. Kamuda tasarruf ve verimlilik sürecine ilişkin detayların da programda yer alacağı tahmin ediliyor.

HEDEF TEK HANELİ ENFLASYON

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, daha önce OVP'yi üç sac ayağı üzerine inşa ettiklerine işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Birincisi mali disiplin. Son dönemlerde yaşadığımız büyük bir felaket var, deprem meselesi var. Depremin tek seferlik etkileri hariç, bütçe açığının milli gelire oranını AB standartlarında sürdürme perspektifimiz var. Diğer taraftan parasal politikalar, para politikamızın para çerçevesi yine OVP'de yer alacak. 2026 perspektifinde hazırlayacağımız OVP'nin hedefi tek haneli enflasyona ülkemizi kavuşturmak. Bu çerçeveyi Merkez Bankası'yla birlikte hükümetimiz, hedef birliği içinde ortaya koyacaktır. Aşama aşama, sabırla doğru politikaları takip ederek, bu hedefe hep birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

OVP'nin üçüncü bir ayağı var yapısal reformlar. Yapısal reformlar da çok kıymetli. Yapısal reformlarda iki etki var. Bir tanesi orta vadeli somut etkiler. İkincisi de beklenti kanalıyla kısa vadeli etkiler, her ikisini de önemsiyoruz. Yapısal reformlar yapabilen ülkeler orta vadede somut değişimler yapabildikleri gibi, kısa vadeli olarak da beklentileri güçlendiren ülkelerdir." 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...