Çöpten sinyal gelince belediye almaya gidecek

Düzenleyen:
Çöpten sinyal gelince belediye almaya gidecek

Ekonomi Haberleri

Konteynerlerin içine sim kart yerleştirilecek, doluluk oranı kamyonlara bildirilecek, sinyale göre belediye araçları oraya yönelecek

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “akıllı şehirler” üzerine bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu sayede vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden en güzel şekilde yararlanacaklarını söyledi. Akıllı şehir kavramının dünyada çok konuşulan bir konsept olduğunu belirten Aksoy, “Ancak bunu uçtan uca uygulayan bir şehir bulunmuyor. Mesela Amsterdam’da çöp toplama işlemlerinde, konteynerlerin içine sim yerleştiriliyor. Bu simle çöp kamyonuna, konteynerlerin ne kadar dolu olduğu bilgisi gidiyor. Çöp kamyonu her yeri dolaşmaktansa, sim kartlardan gelen bilgilere göre, dolan konteynerlerin olduğu yere gidiyor. Yeşil alanlara sim kart yerleştirilerek toprağın nemi ölçülüyor. Toprağın suya ihtiyacı varsa, fıskiyeler çalışmaya başlıyor. Bütün bunlar tahmin edilenden çok daha büyük bir tasarruf. Çalışmalara başladık. Amacımız, Türkiye’deki şehirleri gerçekten böyle akıllı şehir yapabilmek.” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...