Coca-Cola İçecek Özbekistan’a girdi

Coca-Cola İçecek Özbekistan’a girdi

EKONOMİ Haberleri

Faaliyetlerini Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan’da sürdüren Türk şirketi Coca-Cola İçecek (CCI), Özbekistan pazarına da giriyor.

Şirket, Coca-Cola Bottlers Uzbekistan (CCBU) hisselerinin çoğunluk hisselerinin özelleştirilmesi için açılan ihaleyi kazandı. CCI, 430 milyon dolar değerindeki CCBU’nun yüzde 57,1 hissesi için, 252,28 milyon dolarlık teklif sundu. Özbekistan’ı, coğrafyaya uygun bir ülke olarak gördüklerini belirten CEO Burak Başarır, “Bu ülkenin de katılımıyla 11 ülkede 435 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet sunacağız. Orta Asya’daki deneyimimiz ile Özbekistan pazarına da değer katacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Bugün 8500’den fazla kişiye istihdam sağlayan CCI, toplam 26 fabrikası ile 400 milyonluk tüketici kitlesine geniş bir içecek yelpazesi sunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...