Çoban desteği yetiştiriciyi umutlandırdı

Çoban desteği yetiştiriciyi umutlandırdı

Ekonomi Haberleri

Sürü yöneticisi olarak anılan çobanlar için verilecek destek, üreticiyi sevindirdi.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Veysel Ayhan, sürü yöneticisi istihdam eden 500 ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere verilecek desteğin, kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Ayhan, "Sertifikalı çoban istihdam edecek işletmelere 5 bin lira destek sağlanması, küçükbaş hayvancılıkta önemli bir adım" dedi.
Ayhan, koyun ve keçi sayısında son dönemde belirgin artış yaşandığını belirterek, "Son yıllarda istikrarsız tablo sergileyen küçükbaş hayvan varlığımız 2009 yılı itibariyle yükselişe geçti. 2009'da 21 milyon 749 bin olan koyun sayısı 29 milyon 284 bine, 5 milyon 128 bin olan keçi sayısı da 9 milyon 225 bine ulaştı. Küçükbaş hayvan varlığımızdaki bu artışların en önemli nedeni bakanlığımızca verilen desteklerdir" diye konuştu. Açılan kurslarda yaklaşık 12 bin kişinin eğitimden geçerek sertifika alacağını söyleyen Ayhan, "Bu eğitimlerle, çoban bulma ve çalıştırma sıkıntısı da sona erecek" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...