Çipli beton uygulaması Afyon’da başlıyor

Çipli beton uygulaması  Afyon’da başlıyor

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında Türkiye’de inşaatlarda kullanılan betonun denetiminin elektronik ortamda yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Aselsan tarafından üretilecek çiplerin kullanılacağı sistem ile betondaki hata, kayıp ve kaçak oranlarının sıfır ya da sıfıra en yakın hale getirilebilmesi sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk pilot uygulamanın Afyon’da başlayacağını belirterek, “Uygulamaların sonucuna göre Türkiye’ye yaygınlaştıracağız. Sistem sadece kamu binalarında değil, tüm özel sektörün inşaat uygulamalarında da devreye girecek” dedi. Savunma Sanayii Müsteşarı Demir de beton konusunda inisiyatif kullanılıp, teknoloji yoğun ortamda çok daha etkin denetim yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...