Çinli Huawei Türkiye ile büyüyecek

Düzenleyen:
Çinli Huawei Türkiye ile büyüyecek

Ekonomi Haberleri

Hindistan’ın ardından dünyadaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezini İstanbul’da açan Huawei, 2017 yılında yatırımlarını artırarak Türkiye odaklı büyüyecek.

Ömer Temür İSTANBUL

Huawei Türkiye Araştırma ve Geliştirme Merkezi (Ar-Ge) Direktörü Wu Lianqing, Türkiye’deki Ar-Ge merkezine şu ana kadar 120 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarını belirterek Türkiye’ye odaklanarak büyümeye devam edeceklerini bildirdi. Huawei’nin dünyadaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezinin İstanbul’da yer aldığını dile getiren Lianqing, burada geliştirilen 82 projenin ise 30’dan fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi.  2010 yılında faaliyetlerine başlayan merkezinde yazılım ve inovasyon üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Wu Lianqing, şunları kaydetti: Huawei’nin dünyada 16 Ar-Ge merkezi bulunuyor. 2010 yılında kurulan İstanbul’daki Ar-Ge merkezi Hindistan’ın ardından ikinci sırada yer alıyor. 6 aylık süreçte Ar-Ge merkezimize 120 milyon dolardan fazla yatırım yaparak sürekli büyüme gösterdik. Hhalihazırda 400’den fazla nitelikli Türk mühendisi istihdam ediyoruz. 2017 yılı sonuna kadar bu sayıyı 450’nin üzerine çıkarmak istiyoruz. İlerleyen süreçte özellikle Türkiye ve Avrupa bölgesine odaklanarak büyümeye devam edeceğiz. 2017 yılında yatırımlarımıza devam edeceğiz. Huawei olarak Türkiye’nin 2023 planlarına uygun olarak ülkeye katkıda bulunma planımız var. Türkiye’deki merkezimizde 2016 yılında 30’dan fazla ülkeye, 82’den fazla proje sağladık. Türkiye’deki merkezde Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) için yazılım ve yenilik üzerine odaklandık. Merkezimiz BSS, Dijital Hizmetler, SmartCare ve 4,5G gibi alanlarda ileri teknoloji bilişim çözümleri üretmek üzere 5 ürün alanına sahip. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinden en bilindik ve en büyük telekomünikasyon operatörleri ile çalışıyor.”

Wu Lianqing, Türkiye’deki Ar-Ge merkezin Alman ve İngiliz telekomünikasyon operatörlerine her zaman en iyi çözümleri sunduğunu ve Huawei ürün ve çözümlerinin operatörlerce takdir edildiğini aktardı. “Bu projelerin Türk mühendisler ile hazırlanıyor oluşu, Huawei’nin Türkiye’nin mühendislik yeterliliğine ve Türkiye’nin dünya çapında saygınlığına katkıda bulunuyor” diyen Wu Lianqing, merkezde yazılım mühendisliği ve süreçlerini iyileştirmek için sürekli yatırım yaptıklarını ifade etti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...