Çinli e-Ticaret devinden Türk ürünlerine davet

Düzenleyen:
Çinli e-Ticaret devinden Türk ürünlerine davet

EKONOMİ Haberleri

Çin’in en büyük e-Ticaret platformlarından JD.com, kapılarını Türk ürünlerine açıyor. Platformda açılacak Türkiye Pavilyonu ile Türk ürünleri Çin'e satılabilecek.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA

JD.com'un daveti üzerine geçtiğimiz günlerde, Çin’deki Türk Büyükelçiliği yetkilileri, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), PttAVM.com ve ihracatçı firmalar bir araya geldi. Toplantıda, ilk olarak stratejik ürünlerle başlanması kararlaştırıldı. Satılacak ürünler taşıması kolay, daha küçük ve iade oranının az olduğu ürünler arasından seçilecek. Bu doğrultuda Türk Pavilyonu’nda kozmetik, kişisel bakım, aksesuar, ev tekstili ve gıda kategorinin yer alması planlanıyor.

Gelinen aşamada ürün ve firmaların belirlenmesiyle ürünlerin satışa açılabilir hâlde olduğu da öğrenilirken, kısa zaman içerisinde firmalarla yapılacak son görüşmelerin ardından satışlara başlanması planlanıyor. Projede çeşitli lojistik seçeneklerin olduğu ifade edilirken, genel talebin, PTT Kargo ile İstanbul’da toplanacak ürünlerin direkt Çin firmasının Hong Kong’daki deposuna taşınması yönünde olduğu belirtiliyor. Daha sonrasında da Türkiye’nin ürünlerinin bu depolardan Çinli tüketicilere ulaştırılması bekleniyor.

Satıcıları sınır ötesinden farklı bir firmaya ihtiyaç duymadan satış yapabilir hâle getirecek projede, firmalara ilk aşamada belli limitler dâhilinde gümrük vergilerinde bazı muafiyetler sağlanması da bekleniyor.

40’TAN FAZLA ÜLKE KATILDI

Hâlihazırda Çinli e-Ticaret platformunun projesine bugüne kadar Almanya, İtalya, Peru, Danimarka, Malezya gibi 40’ı aşkın ülke dâhil oldu. Bu ülkelerin mağazalarının reklamlarla da desteklendiği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...