Çin’den Avrupa’ya ilk yük treni Türkiye’de

Çin’den Avrupa’ya ilk yük treni Türkiye’de

EKONOMİ Haberleri

Çin’den yola çıkıp, Marmaray’ı kullanarak Avrupa’ya geçecek ilk yük treni China Railway Express, Kars üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı.

Trenin Ankara Garı’na ulaşacağı 6 Kasım’da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla tören düzenlenecek. “Tek Kuşak Tek Yol” projesi kapsamında yapılacak karşılama törenine, Çin ve bölge ülkelerin yetkililerinin de katılması bekleniyor. Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın iş birliği ile 30 Ekim 2017’de işletmeye açılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolu hattının burada önemli rol üstlendiğini belirten Bakan Turhan; Kazakistan-Hazar Denizi-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye parkurundaki tren seferlerinin, bölge ülkeleri arasındaki ticaretin güçlenmesine katkı sağladığını söyledi. Turhan “Çin’den Avrupa’ya kesintisiz gidecek bu ilk yük treni, Marmaray’ı da kullanarak varış noktasına ulaşacak. Türkiye’de Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul (Marmaray) ve Kapıkule (Edirne) güzergâhını izleyecek tren; Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya’yı da geçerek Prag’a varacak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...