Çikolata fabrikaları da pahalı fındığa pes etti!

Çikolata fabrikaları da pahalı fındığa pes etti!

Ekonomi Haberleri

Avrupa'da pastacılık sektörü fındığı tamamen bırakarak ucuz olan bademe yöneldi. İç piyasada da 75 lira olan fındık market rafında kaldı

Türkiye'de geçen yıl yaşanan zirai don sebebiyle stokların azalması ve fındık fiyatlarının artmasının ardından Avrupalı gıda sanayicileri, ürünlerinde bademi tercih etmeye başladı. Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Oğuz Gürsoy, son aylarda artan fındık fiyatlarının, ihracata doğrudan yansıdığını nbsp;belirtti. Gürsoy, "Pahalı fındık fiyatları, Avrupalı sanayicilerin gözünü korkuttu. Fiyatların son bir iki ay içerisinde aşırı artması sonrası Avrupa'da pastacılık sektörü fındığı tamamen bırakarak daha ucuz olan bademe yöneldi. Şu anda fındık unu, fındık kıyması, fındık dilmesi ve fındık püresi satışlarında oldukça zorlanıyoruz. Fiyat önümüzdeki aylarda nasıl şekillenir kestirmek mümkün değil ancak fındık eskisi gibi tercih edilmiyor. İç piyasada da durum farklı değil. 70-75 lira seviyelerine ulaştı. Marketlerde satışlar dramatik şekilde düştü" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...