Çiğ sütte litre fiyatı 1,3 LİRA

Düzenleyen:
Çiğ sütte litre fiyatı 1,3 LİRA

Ekonomi Haberleri

Ulusal Süt Konseyi (USK), yılın başından bu yana 1,21 lira olarak uygulanan çiğ sütün referans litre fiyatını, 1 Ağustos 2017- 28 Şubat 2018 dönemi için 1,3 liraya yükseltti.

USK Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, süt üretimi maliyetlerinin önceki döneme göre yükseldiğini, yeni fiyat konusunda üreticilerle sanayicilerin mutabık kaldıklarını söyledi. 1 litre çiğ sütün üreticiye maliyetinin 1,08 lira olarak hesaplandığına işaret eden Çallı, yeni fiyatın uygun bir seviyede oluştuğunu dile getirdi. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Salih Okumuş da, belirlenen fiyatın beklenen bir seviyede oluştuğunu belirterek, “Emeğimizin tam karşılığını alabilmemiz için, Bakanlığımızın süte verdiği destek kalemini azaltarak, miktarlarını artırmasını istiyoruz. Süt desteklenirse, buzağı da erkek dana da olur. Süt hayvanlarına iyi bakılırsa ve işletme zarar etmezse, Türkiye’deki et meselesi çözülür” diye konuştu. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel de şunları söyledi: Gümrük vergilerinde yapılan indirimlerle ve USK’nın belirlediği çiğ süt fiyatıyla, üretici bir nebze daha nefes alacak. Girdiğimiz hasat döneminde yem maliyetlerinde beklenen iyileşmeyi de göz ardı etmemek gerekir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...