Bakan Kirişçi duyurdu: Çiftçilere yaklaşık 4,5 milyar lira sulama desteği verilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kirişçi duyurdu: Çiftçilere yaklaşık 4,5 milyar lira sulama desteği verilecek

Ekonomi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yaptığı açıklamada çiftçilere müjdeyi verdi. Bakan Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerin 2023 yılı tarımsal amaçlı su kullanım bedellerinin yüzde 50'sini karşılayacaklarını belirtti ve "Eli öpülesi çiftçimize yaklaşık 4,5 milyar lira destekte bulunmuş olacağız." dedi.

Türkiye tarım ve üretim konusunda üreticiye, çiftçiye desteğini sürdürmeye devam ederken üreticilere müjdeyi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci verdi. Bakan Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan "Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı"yla ilgili değerlendirmede bulundu.

'ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Karar kapsamında, ÇKS'ye kayıtlı üreticilerin 2023 yılı tarımsal amaçlı su kullanım bedellerinin yüzde 50'sini karşılayacaklarını vurgulayan Kirişci, şunları kaydetti:

"Eli öpülesi çiftçimize yaklaşık 4,5 milyar lira destekte bulunmuş olacağız. Alın ve akıl terini üretimle buluşturan, toprağımıza bereket katan çiftçilerimizin her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz."

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1651538381245931520

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...