Çiftçiler paraya para demiyor! Eken azaldı, fiyatlar yükseldi… Kazancı gören başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çiftçiler paraya para demiyor! Eken azaldı, fiyatlar yükseldi… Kazancı gören başlıyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Emekli olduktan sonra çiftçilikle uğraşmaya başlayan Ramazan Avcı, iyi para kazandığını belirtti. Eken çiftçi sayısı azalınca fiyatların da yükseldiğini söyleyen Avcı, tütünün kilosunun 115 liradan alıcı bulduğunu belirtti. Kazancı gören çiftçiler de tütün ekmeye başladı.

Sigaraya gelen peş peşe zamların ardından tiryakiler tütüne yöneldi. Sigara zammı tütün piyasasını canlandırdı. Perakende satış fiyatlarının artmasına paralel olarak tütünün de tüketimi arttı.  Tütüne rağbetin artması çiftçinin de yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden tütünün kilogram fiyatı 2021 yılında 35 TL iken, 2022 yılında 70 TL’ye yükseldi. Tütün şimdi ise kilogramı 115 liradan alıcı buluyor. Talebi görünce üretici sayısında da artış yaşandı.

Çiftçiler paraya para demiyor! Eken azaldı, fiyatlar yükseldi… Kazancı gören başlıyor

KİLOSU 115 LİRADAN SATILIYOR

Balıkesir’in Geriş Mahallesinde oturan memur emeklisi Ramazan Avcı da tütün ekti. Tütün hasadı iç in İvrindi’nin Çukurlar Mahallesine taşınan Ramazan Avcı, mahallede 15 ailenin tütün ekimi yaptığını kaydetti.

Yaz aylarında tütün için Çukurlar mahallesine geldiğini anlatan Ramazan Avcı, “Eşimle birlikte köyde tütün ekiyoruz. Eken az olduğu için şimdi tütün çok kıymetli. Kilosu 115 liradan alınıyor. Sezonda 500-600 kilo tütün üretiyorum. Tütün eken çiftçiler para kazanıyor. Köyde tütünün yanı sıra çeşitli sebzelerde üretiyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...