CHOBANI'ye "Yunan değilsin" davası açıldı

CHOBANI'ye "Yunan değilsin" davası açıldı

Ekonomi Haberleri

ABD'nin en çok satan yoğurt markası Chobani'nin üreticisi Elazığlı Hamdi Ulukaya'ya, "tüketicileri yanıltma" iddiası ile dava açıldı.

New York Daily News'in haberine göre Barry Stoltz ve Allan Chang adında 2 ABD'linin açtığı davada; Ulukaya, Yunan olmadığı halde "Yunan yoğurdu" etiketiyle ürün satarak insanları yanıltmakla suçlandı. Ayrıca davada Chobani'nin, Türkçe 'çoban' kelimesinden geldiği de belirtildi. Chobani markası ise yaptığı açıklamada, "Yunan Yoğurdu"nun, aynı İngilizce patates kızartması için kullanılan "French Fries" (Fransız kızartması) gibi genel bir isim olduğunu ve "ürünün nerede yapıldığını belirtmediğini" ifade etti. Şirket, benzer bir suçlamaya 2013 yılında California eyaletinde de maruz kalmıştı.

1.5 MİLYAR DOLAR SERVETİ VAR
Dünyaca ünlü Elazığlı iş adamı Hamdi Ulukaya, 1.5 milyar dolarlık servetiyle Forbes'in en zenginler listesinde yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...