Çeyrek altında büyük vurgun

- Güncelleme:
Çeyrek altında büyük vurgun

Ekonomi Haberleri

Ons fiyatının düşmesiyle çeyrek altına talep patladı. Ancak talep patlaması işçilik fiyatının da yükselmesine sebep oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil satın alma programını sonlandıracağını açıkladığı günden bu yana yüzde 20'nin üzerinde değer kaybeden altının onsundaki düşüş, Kapalıçarşı'da çeyrek fiyatlarına yansımadı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil satın alma programını sonlandıracağını açıkladığı günden bu yana yüzde 20'nin üzerinde değer kaybeden altının onsundaki düşüş, Kapalıçarşı'da çeyrek fiyatlarına yansımadı. Aksine onsun düşmesiyle çeyrek altına talep patladı. Ancak talep patlaması işçilik fiyatının da yükselmesine neden oldu. 7-8 lira olması gereken işçilik talep arttıkça 20 liraya kadar çıkıyor. Bu nedenle çeyrek altın 127 lira yerine 140 liraya satılıyor. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Alaattin Kameroğlu, çeyrek fiyatlarında düşüş yaşanmamasının nedenini şöyle açıkladı: "Malın darlığından, yokluğundan yararlanıp bundan rant oluşturmaya çalışan bir anlayış. Bu durumda çeyrek altın alana kadar gidin yarım altın alın. Cumhuriyet ziynet lirası alın." Kameroğlu, ramazan ayında cumhuriyet ve çeyrek altının fiyatının düşeceğini de açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...