Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları ile yarım altın ve tam altın fiyatları ne durumda..

Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Çeyrek altın fiyatları ve yarım altın fiyatı ne durumda? Altın fiyatları ne olacak? 28 Nisan 2014 Altın fiyatları öğrenmek ve nbsp;güncel altın fiyatları için haberimizi okuyun. Çeyrek Altın, Yarım Altın ve Tam Altın Fiyatları - Altın Fiyatları ve dahası burada. (28 Nisan çeyrek altın, Yarım altın, tam altın fiyatları) Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 89,45 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 89,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın(Gr.) 89,45 liradan, 591,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 600,00 liradan, 81,08 liradan alınan 22 Ayar Bilezik(Gr.) 87,56 liradan, 568,00 liradan alınan Lira(Tam) Ziynet 586,00 liradan, 283,00 liradan alınan Yarım Ziynet 296,00 liradan ve 142,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 148,00 liradan satılıyor. nbsp;

Altın ABD verisiyle zayıfladı
TSİ Ukrayna'da tırmanan gerilimle haftaya yükselişle başlayan altın, ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerle zayıfladı. inShare Mail Sonra OkuYazdır Spot altın fiyatları dünyanın en büyük ekonomisinden gelen olumlu verilerde düştü. Dün Ukrayna'da tırmanan gerilimle 1300 dolar sınırını aşan altın, ABD'de bekleyen konut satışlarının Mart'ta dokuz ay sonra ilk kez artmasıyla düşüşe geçti.Açılışa göre yüzde 0,2 değer kaybeden altın 1293 dolarda seyrediyor. Hong Kong merkezli Wing Fung Financial Group'tan yapılan açıklamada, "Bütün gözler Fed'den yapılacak açıklamada ve geleceğe yönelik belirleyeceği yol haritasında olacak. Cuma günü gelecek olan ABD tarımdışı istihdam raporu önem taşıyor" denildi.


Altın kritik eşiği aştı
Ukrayna'da gerilimin tırmanmasıyla güvenli liman arayışına geçen yatırımcılar altının 1300 dolar sınırının üzerine taşıdı. Spot altın fiyatları Ukrayna'da tırmanan gerilimle destek buldu. Haftasonunda ülkenin doğusunda Rusya yanlısı eylemciler Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan yedi temsilciyi rehin aldı. Eylemciler bunun yanında Ukrayna gizli servisinden üç kişiyi de yakaladıklarını duyurdu. Bir televizyon kanalı binası ise Rusya yanlılarının eline geçti. Ukrayna'da tansiyonun artmasıyla yatırımcılar da güvenli liman olarak gördükleri altına yöneldi. Gelen alımlarla yükselişe geçen altın, 1306 dolara çıkarak bir buçuk haftanın en yüksek seviyesini gördü. Kıymetli metal daha sonra 1302 dolar seviyesine geriledi.

ALTIN - ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı'da altın fiyatları
Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve gram altında son durum.İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 89,45 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 600,00 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

nbsp;Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta Paskalya'dan itibaren, hacimsiz hareketlerine gün içinde de devam ederken, kısmi yükselişler görülse de 1292 bölgesini geçemediğini gördük. Talep açısından çok güçlü görülmeyen Altın fiyatlarında, yeni bir siyasi gerginlik olmadığı müddetçe yükselişlerinin desteklenmediğini görmekteyiz.

ABD tarafında ise geçtiğimiz haftadan bu yana açıklanan başta majör ve bileşen verilere bakıldığında, verilerin olumlu akışının sürdüğünü görüyoruz. ABD verilerinin olumlu gelmesi altın fiyatları açısından aşağı yönde baskı yaşatıyor.

Fiziki Altın talebinin az da olsa var olduğunu gördüğümüz fiyatlarda 1 ve 3 aylık GOFO oranlarının eksi bölgede olduğunu görüyoruz. Ancak kontrat bazında Long pozisyonların hedge ve hedge olmayan fonlarda kapatılmaya başlanması, yükselişlerinin devamını getirememesinin en büyük etmeni. ABD'de işlem gören SPDR Altın fonları da değer kayıplarına devam ediyor. Dolayısıyla, Altın talebinin şu nbsp;sıra zayıf seyrini görüyoruz.

Tekniksel olarak incelediğimizde ise 1282 seviyelerine kadar gerileyen fiyatların kısmen de olsa buradan 2.defadır destek alıyor olmasına dikkat edilmelidir. Gün içinde 1285-1292 bandına takılı kalan fiyatların buradaki yatay seyri, yatay işlem stratejisi ile izlenebilir. Son günlerde görülen 1283/1293 seviyeleri arası aynı zamanda üssel Bollinger alt ve orta bandına denk gelmekte olup, Orta bandın yani 1293 seviyesinin kırılmasının ardından üst banda doğru 1300 bölgesine dikkat edilmelidir.

BORSA 2. SEANSA YATAY BAŞLADI
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ikinci seansa, ilk seans kapanışının 21,35 puan üzerinde 72.089,61 puandan başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, ilk seans kapanışına göre ortalama yüzde 0,03 değer kazanırken, önceki gün kapanışına göre ise 700,87 puan ve yüzde 0,98 yükseliş kaydetti. Analistler, endeksin 72.000 puanın üzerinde kalması durumunda pozitif görünümün etkisini artırabileceğini belirterek, ABD'de açıklanacak bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat endeksi verisinin takip edileceğini kaydediyor.

nbsp;Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

MÜCEVHERATTA YÖN UZAKDOĞUYA KAYIYOR
İş Dünyası'nda bu hafta, altın ve mücevherat sektöründeki gelişmeler, sektörün önde gelen temsilceri ile ele alındı. İş Dünyası'nda bu hafta altın ve mücevherat sektöründeki gelişmeleri, nbsp; sektörün önde gelen temsilcilerinden İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdürü Ayşen Esen, Ariş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk anlattı. Altında yönün bu yıl aşağı olacağını söyleyen sektör temsilcileri, mücevherat pazarının da başta Hong Kong olmak üzere Uzakdoğu'ya kaydığını belirtiyor.

Türkiye külçe altında dünya üçüncüsü
İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdürü Esen "Altın sektöründe Türkiye çok önemli bir yerde, dünya pazarına baktığımızda bir külçeyi ele alabiliriz, bir coin dediğimiz para veyahut benzeri gram altın türlerini ele alabiliriz, bir de mücevher sektörünü ele alabiliriz. Dünyada bu türlerin arasında hemen hemen her anlamda ilk üçteyiz. Dünya genelinde külçe için baktığımızda 2613 ton, coin konusunda yaklaşık 200 ton, mücevherde ise 1900 ton civarında kapasite var. Bunlardan Türkiye'nin ne kadar pay aldığı konusuna bakılacak olursa külçede yaklaşık 115 ton, parada 40 ton, mücevherde ise 75 ton civarında. Külçe altın konusunda Hindistan ve Çin'in arkasından Türkiye üçüncü sıraya yerleşmiş durumda" dedi.

"Dünya mücevherat sektörünün büyüklüğü 80 milyar dolar"
Ariş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, dünya mücevherat sektörünün büyüklüğüne ilişkin, "Dünya genelinde mücevherat sektörü yaklaşık 80 milyar dolar büyüklüğe sahip. Mücevherat dediğimizde pırlantalı ürünlerden bahsediyoruz. Türkiye'de bu yaklaşık 1,2 milyar dolar civarıdır. Türkiye'nin mücevherat ihracatı ise geçen yıl 60 milyon dolara ulaştı. Bunlar sadece pırlantalı ürünlerdir. Sektördeki özel tüketim vergisi sorunu çözümlenirse, sektör hem ihracat hem iç satış anlamında çok iyi büyüme yakalayacak'' ifadelerini kullandı. nbsp;

"Bu yıl altında yön aşağı olacak"
Altın fiyatlarının bu yıl nasıl bir seyir izleyeceği konusundaki soruma ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Geçtiğimiz ilk çeyreğe baktığımızda, daha önce söylemleri yapılan ve şimdi gerçekleştirilmeye başlanan Amerikan Merkez Bankası tarafından parasal sıkılaştırma ile, her ay 10 milyar dolarlık daha az tahvil geri alımları yapmaya başlanıldı. Normalde her ay 85 milyar dolarlık tahvil geri alımı gerçekleştiriliyordu. Amerikan ekonomisindeki toparlanmanın gereksinimi olarak bu parasal sıkılaştırma, altın fiyatı için olumsuz bir gelişme. Özellikle Ukrayna odaklı gerginlikler hiç bu kadar fiyatlara yansımamıştı. Bu son dönemde o fiyatlara yansımasıyla beraber 1.300 ile 1.250 dolar seviyesinde seyreden altın birden 1.300 dolarlara kadar yükseldi. Ukrayna'da herhangi bir olumsuzluk olmadığı takdirde altın özellikle parasal sıkılaştırmanın getireceği satış baskısıyla bundan böyle de bu seri itibariyle aşağı yönlü seyrini sürdürecek diye düşünüyorum. Yaz aylarında Haziran gibi, daha ziyade büyük yatırımcıların fon yöneticilerinin o tarihlerde tatile çıktığını da biliyoruz. Böyle olunca muhtemelen 1.050 ile 1.000 dolara kadar geri çekilme söz konusu olabilir'' dedi.

İstanbul Altın Rafinerisi Bolivya ofisini açmaya hazırlanıyor
Ayşen Esen, İstanbul Altın Rafinerisi'nin özellikle hem dış ticaretin çok iyi geliştiği hem de altın üretiminin yüksek olduğu yerlerde ofis açmaya devam ettiklerini belirtti. Esen, ''Amerika'da bizim ofislerimiz var. New York ofisimizin yanında Miami ofisimiz geçen sene açıldı. Bu sene Bolivya ofisini açıyoruz çünkü madenler var o bölgede. Dolayısı ile üçüncü bir ofis daha devreye geliyor.Yurtdışında Avrupa ülkelerine baktığımızda Almanya, İspanya'da ofislerimiz var. Buna muhtemelen Hollanda ve İngiltere gibi ülkeler de ilave olacak'' dedi. nbsp;

"Mücevheratta pazar Uzakdoğu'ya kayıyor"
Kerim Güzeliş mücevherat sektöründe ihracat pazarları ile ilgili, ''Ortadoğu krizden daha az etkilenmiş olmasından dolayı öyle zannediyorum, en çok ihracat oraya yapılmakta. İkinci ülke olarak Rusya görünüyor. Üçüncüsü de en büyük pazar olan A.B.D. Bu Pazar birinci pazar iken üçüncü pazara düştü. Dengeler yer değiştiriyor. Artık Uzakdoğu'da büyük bir pazar var. HongKong bir merkez olup bütün dünyaya oradan yayılıyor, biz de dahil olmak üzere birçok üretici yönünü oraya doğru çevirdi. Ardından Çin pazarı geliyor. Bundan iki sene öncesine kadar iç pazarda fazla bir tüketim yoktu çok iyi ihracatları vardı ama şimdi iç pazarda orada açılmış oldu.Türk firmaları için orası çok büyük fırsat'' dedi.

Altın alırken dikkat edilmesi gerekenler...
Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın alırken dikkat edilmesi gerekenleri "Atatürk portresinin, arkasında da yine tarih ve basılma itibarı ile İstanbul darphanesinde basılmıştır şeklinde" görüntünün ve rakamların çok net olması lazım. Diğer taklit dediğimiz, çakma dediğimiz ürünlerde bu çok net olmuyor çünkü yeterli derecede kaliteli çelikten üretilmiyor. Onlar 10 kere 20 kere basıldığında çelik bozuluyor, dolayısı ile kalıp basınca da görüntü kötü duruyor. Bildikleri yerlerden, güvenilir yerlerden hatta faturasını, fişini almak suretiyle alım yaparlarsa en azından bu ürünün o müesseseye ait olduğu anlaşılır'' şeklinde sıraladı.

"Pırlantada uluslararası sertifika istenmeli"
Pırlanta alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda Kerim Güzeliş, "Güvenilir bir firmadan olması şart, güvendiği kişiden olabilir. Bir de ben pırlantada şunu öneriyorum, Amerika'da çok kısa kurslar var. Herhangi bir kimse pırlanta almaya gittiğinde bir saatlik bir kurstan ne alacağını, kimden ne fiyata alacağını bilmiş oluyor. Ben de diyorum ki bir kursa gitmese bile internete girsin, 4C kuralını hemen incelesinler. Ürünün mutlaka sertifikasını istemeliler. Uluslararası sertifika istenmesini daha sağlıklı ve güvenilir buluyorum" dedi.

nbsp;Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

YATIRIMCI GEÇEN HAFTA NE KAZANDI
Geçen hafta BIST 100 gerilerken, dolar büyük bir değişiklik yaşamadı, euro ve altın değer kazandı. Haftalık bazda Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,84 değer kaybederken, BIST 100 endeksi 2 bin 087,27 puan azalarak 71 bin 388,74 puana geriledi. Kapalıçarşı'da geçen hafta işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,67, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 0,60 değer kazandı. Amerikan dolarının satış fiyatı değişmezken, euronun satış fiyatı ise yüzde 0,17 yükseldi.

BIST Mali Endeks haftalık yüzde 4,06 oranında değer kaybederek 95.516,19 puana, Sanayi Endeksi ise yüzde 0,11'lik düşüşle 65.812,81 puana geriledi. Hizmetler Endeksi ise haftayı yüzde 2,16'lık azalışla 52.955,78 puandan kapattı.

- En fazla yükselen Garanti Faktoring hisseleri oldu
Borsa İstanbul'da en çok yükselen hisse senedi Garanti Faktoring hisseleri oldu. Şirket hisseleri yüzde 37 değer kazanırken, bunu yüzde 34,66 artışla Gen Yatırım Holding hisseleri, yüzde 25,08'lik kazançla da Vanet Gıda hisseleri izledi. Hafta kapanışında en çok değer yitiren hisse ise yüzde 51,74 düşüşle Aksel Enerji hisseleri oldu. Bu hisseyi yüzde 20,09'luk kayıpla Dagi Yatırım, yüzde 13,79 kayıpla da Esem Spor Giyim hisseleri izledi.

Borsa İstanbul'un en değerli şirketleri ise 33 milyar 702 milyon lira ile Garanti Bankası, 27 milyar 320 milyon lira ile Akbank, 25 milyar 960 milyon lira ile de Turkcell şeklinde sıralandı.

- Dolar değişmedi
Amerikan Doları'nın satış fiyatı değişmezken, serbest piyasada euronun satış fiyatı ise yüzde 0,17'lik artışla 2,9500 liraya yükseldi. Geçtiğimiz hafta satış fiyatı 3,5880 lira olan İngiliz Sterlini'nin satış fiyatı bu hafta 3,6000 liraya tırmanırken, İsviçre Frangı'nın satış fiyatı ise yüzde 0,50'lik yükselişle 2,4350 liraya çıktı.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haftayı yüzde 0,67'lik yükselişle 89,50 liradan, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,60'lık artışla 600,60 liradan kapattı.

- Yatırım fonları
Borsa yatırım fonları yüzde 1,22, gruplara yönelik emeklilik fonları yüzde 0,02, emtia yatırım fonları yüzde 0,68, hisse senedi yoğun yatırım fonları yüzde 0,67, karma yatırım fonları yüzde 0,15 değer kaybetti. Para piyasası yatırım fonları ve tahvil bono yatırım fonları yüzde 0,17, uluslararası yatırım fonları yüzde 0,83, esnek yatırım fonları yüzde 0,15, fon sepeti yatırım fonları yüzde 0,68 değer kaybetti. Bireysel emeklilik fonlarında ise değişim görülmedi.

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası'nda, ağırlıklı ortalamalara göre çeşitli vadelerdeki bono ve tahvillerin haftalık net getirileri yüzde 0,16 ile yüzde 0,21 arasında değişti.

Bu hafta sonunda ortalama faizleri yüzde 9,50 dolayında olan haftalık reponun net getirisi de yüzde 0,15 düzeyinde gerçekleşti.

Geçen hafta önde gelen ve değerlendirmeye alınan 10 kamu bankası ve özel bankanın faiz oranı ortalamaları üzerinden yapılan hesaplamalara göre, 1 ay vadeli mevduat faizi ortalama yüzde 0,09 haftalık net getiri sağladı.

nbsp;Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

ÇEYREK ALTIN ÜRETİMİNDE REKOR ARTIŞ
Darphane, 2013 yılında çeyrek cumhuriyet altını üretiminde rekor kırdı. Geçen yıl halkın yoğun talebi doğrultusunda darphane 17 milyon 254 bin 460 adet çeyrek altın üretimi gerçekleştirdi. Uzmanlar, fiyatlar geriledikçe yatırım amacıyla cumhuriyet altınına olan talebin arttığını belirtiyor. Klasik yatırımcının gözde yatırım aracı 'altın'da 2013 hareketli bir yıl oldu. Fiyatların gerilemesiyle birlikte altın borcunu ödemek isteyen ve sattığı altını geri almak isteyen vatandaş kuyumculara akın etti. Talepteki fazlalık ve arzın yetersizliği nedeniyle çeyrek altının işçilik ücretleri bazı günlerde 40 liraların üzerine çıktı. Bunun ardından çeyrek altın üretimini elinde bulunduran Darphane, zaman zaman talebe yetişemeyerek eleştirilere konu olsa da üretimde rekor kırdı. 2005 yılından bu yana 11,4 milyonun üzerine çıkmayan çeyrek altın üretimi geçen yıl 17 milyon 254 bin 460 adetle rekor seviyede gerçekleşti. 2013 yılında altın fiyatları hızlı bir şekilde gerileyip tekrar yükselişe geçerek dalgalı bir seyir izledi. Vatandaş ise bu dönemde birikimini değerlendirmek üzere çeyrek altına koştu. Bu yüzden piyasada zaman zaman kıtlığı yaşanan çeyrek altın üretiminde 2013 yılı genelinde 'patlama' yaşandı. 2010 yılında 7,1 milyon adet üretilen ve takip eden yıllarda sınırlı oranda artış gösteren çeyrek cumhuriyet altını üretimi 2013 yılında 17,3 milyon adet olarak gerçekleşti. Tam ve 2 buçukluk altınlarda da 2005 yılından bu yana en büyük üretim adedi yaşandı.

Vatandaşın cumhuriyet altınına olan talebini değerlendiren altın piyasası uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altına ilişkin kıyaslamanın son 3-4 yıl bazında değil, 2008 finansal krizinden önceki yoğunluğu dikkate alarak yapılması gerektiğini söyledi. 2008'den sonra altın fiyatlarının hızlı şekilde yükselmesiyle işlem hacimlerinin ve talebin düştüğünü kaydeden Yıldırımtürk, "Hatta bir miktar gram altına da dönüş olmuştu. Finansal kriz sonrasında vatandaş da çok miktarda altın sattı araba borcu, ev borcu, kredi kartı borcunu ödemek için. Çünkü 2008'de finansal krize borçla yakalanmıştı. O zaman vatandaş borçtan korktuğu için elindeki altınını sattı veya eşinden dostundan dayanışma çerçevesinde aldığı altınları sattı." dedi.

2013 yılı Mayıs ayında çeyrek altın fiyatının bir anda 135 liraya gerilemesiyle çeyrek altına yoğun bir talep olduğunu anlatan Yıldırımtürk şunları söyledi: "Çünkü daha önce çeyrek altın 160, 170, 180 liraya kadar yükselmişti. 135 liraya inince 'fiyat düşükken borcumu kapatayım, sattığım altını geri alayım.' deyip çok yüklü miktarda altın talebi oldu." Fiyatların gerilemesiyle altına olan talebin biraz daha artacağı vurgusu yapan Mehmet Ali Yıldırımtürk şöyle dedi: "Kaybettiğimiz performansı tekrar kazanacağız. Geçen sene böyle bir durum oldu, ondan dolayı yüksek talep gerçekleşti. Hatta ondan sonra Darphane Müdürü 'ben bu kadar talep olmasına şaşırdım' dedi. Tabii onlar piyasaları bilmedikleri, daha ziyade bürokrat oldukları için bunu kim alıyor, kim satıyor, neden bu kadar talep var bunları bilmedikleri için şaşırdılar. Biz bildiğimiz için şaşırmadık. Hatta çok normal gördük. Daha sonra 150 liralara tekrar yükselince biraz daha sakinleşti."

Altın fiyatlarında biraz daha düşüş beklentisinin hakim olduğunu belirten Yıldırımtürk, "Merkez Bankası parayı sıkıyor. O yüzden çok fazla alım gücü bu noktada yok. Ama önümüzdeki aylardaki beklentimiz o yönde. Altın fiyatları geriler, çeyrek altın 120, 110 belki de 100 liraya gerilerse o talebi yeniden geri bekliyoruz." diye konuştu.

nbsp;Çeyrek altın fiyatları Güncel Altın son durum altın fiyatları!

Altın Nedir?
Parlak sarı, yoğun ve çok sünek, havadan, sudan etkilenmeyen ve ticari değeri çok yüksek metal. Kimyasal elemen olarak simgesi Au'dur ve Latince "aurum"un kısaltmasıdır. Mücevhercilikte ve altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye değişmektedir.

Türkiye'de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın; arı ya da saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 22 ayarda gram başına 916 milyem (mg), 18 ayarda 750 milyem, 14 ayarda 583 milyem altın bulunur. Özellikle dışsatım amacıyla kullanılan 21 ayarda ise, 875 milyem altın bulunur. 18 ayarlık altın alaşımları gümüş ve bakır miktarlarına göre ayrımlı renkler alır: % 25 gümüş yeşil altını, % 12.5 gümüş ve % 12.5 bakır sarı altını, % 0.6 gümüş ve % 19 bakır pembe altını, % 25 bakır kırmızı altını oluşturur. Kuyumculuk neolitik çağda doğmuştur. Arkeologların Ur'da, Truva'da , Mykenai'de buldukları mücevher ve heykelcikler o çağa aittir. Altın o çağlardan günümüze kadar önemini yitirmeden gelmiş bir kıymetli madendir ve değer ölçüsü birimlerinden biridir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...