Çeyiz hesabı için uygulama başlıyor

Düzenleyen:
Çeyiz hesabı için uygulama başlıyor

Ekonomi Haberleri

Hükümetin seçim vaatlerinden biri olan ve evlilik hazırlığında olan gençlerin heyecanla beklediği çeyiz yardımı uygulaması başlıyor.

 Damla Peker ANKARA
 16 Aralık 2015’te Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin ilk başvuru tarihi 16 Nisan olarak belirlendi. Uygulamadan yararlanmak isteyenler, bankalarla yapacakları sözleşme ile başvuruda bulunmuş olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine konulan ödenekten karşılanacak olan çeyiz hesaplarına eklenen devlet katkısı, hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Çeyiz hesabı katkısından yararlanmak isteyen kişi, evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca, açılacak hesaba düzenle ödeme yapacak. Para 3 yıl hesapta kaldıktan sonra devlet, hesap tutarının yüzde 20'si kadar ve en fazla 5 bin lira katkıyı hesaba yatıracak. Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin ilk evliliğini 27 yaşını doldurmadan yapması gerekiyor. 18 yaşından küçükler için veli ya da vasisi tarafından hesap açılabilecek. Aynı kişi, birden fazla çeyiz hesabı açamayacak. Hesabı açan kişi bir defaya mahsus olmak üzere hesabına 15 bin TL'ye kadar para yatırabilecek. Düzenli aylık ödemelerin alt sınırı 100 TL, üst sınırı ise 1000 TL olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...