Emeklilere ara zam yapılacak mı? Cevdet Yılmaz'dan alternatiflere bakılıyor mesajı: Şartlar zorlanacak, yanlarındayız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Emeklilere ara zam yapılacak mı? Cevdet Yılmaz'dan alternatiflere bakılıyor mesajı: Şartlar zorlanacak, yanlarındayız

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere ara zam için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yılmaz, alternatif yollara bakıldığını söyledi. Yılmaz, "Şartlar zorlanacak, yanlarındayız" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine verdiği ara zam sinyalinin ardından gözler 2 hafta sonra yani 1 Ekim'de açılacak Meclis'e çevrildi. Asgari ücretin 11 bin 400 lira olması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesi üzerine Temmuz ayında yüzde 25'lik zamdan yararlanamayan ve maaşları enflasyona göre çok az kalan emekliler ara zam yapılmasını bekliyor. 

ARA ZAM YAPILACAK MI?

Meclis'te gündeme gelecek ilk konuların başında yer alan ara zam için bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Bir televizyon programında ekonomiye ilişkin soruları cevaplayan Yılmaz, emeklilere yapılacak zamma ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emeklilerin zam beklentisiyle ilgili soru üzerine Yılmaz, "alternatiflere bakılıyor" dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR, EMEKLİNİN YANINDAYIZ

Çalışmaların sürdüğünü belirten Cevdet Yılmaz, şartları zorlayarak emeklilerin ve çalışanların yanında olacaklarını kaydetti. Yılmaz şunları söyledi: "Çalışmalar sürdürülüyor, 'Emekliler için ne yapabiliriz?' diye alternatiflere bakılıyor. Çok büyük bir sayıdan bahsediyoruz. 16 milyon emekli var. En küçük bir şeyin bile çok büyük etkiler oluştuğu bir alandan bahsediyoruz. Böyle bir alanla ilgili konuşurken çok dikkatli konuşmak gerekiyor. Maliyetleri, neler getirdiğini, bunun nasıl finanse edileceğini iyi planlamak gerekiyor. Biz şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz."

MEMUR MAAŞLARINA ZAM DAHA YÜKSEK OLACAK

Cevdet Yılmaz, memur maaşlarına ilişkin "Biz bir oran veriyoruz. Memura yüzde 15 dediniz. Yıl ortasında yüzde 15'in üstünde ise farkını veriyorsunuz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Yıl ortasında enflasyon neyse o fark verilecek. Memurla ilgili bu yılın enflasyon farkı olacak. Seyyanen artış yaptığımız için. Dolayısıyla gelecek yılın artışı daha yüksek olacak. Enflasyondaki yeni tahminlerimiz ışığında baktığımızda memura önemli bir artış olacağını söyleyebilirim. Bu otomatik olarak memur emeklisine yansıyacak." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

İşçi, emekli ve asgari ücretlilerle ilgili dengeleyici çalışmayı öngördüklerini kaydeden Yılmaz, "Asgari emekli ile asgari ücreti mukayese edersek geçen yıl yüzde 64'üydü. Bu yıl yüzde 66'ya yükseldi. Bu yıl asgari ücrete ciddi artış yaptık. Asgari emekli aylığına yüzde 114 artış yaptık. Buna rağmen sosyal şartlar, beklentiler dolayısıyla burada yine bir çalışma yürütüyoruz.Yıl sonuna kadar bu çalışma bitecek inşallah. 2023 ve 2024 sonrası inşallah çok daha rahat bir döneme gireceğiz." dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...