'Cep'ten ödeme 3 yılda 1 trilyon doları aşacak

'Cep'ten ödeme 3 yılda 1 trilyon doları aşacak

Ekonomi Haberleri

Mobil ödemenin 3 yılda 1 trilyon dolara ulaşması beklenirken, makineler birbiriyle iletişime geçip hayatı kolaylaştıracak.

Mobil iletişimde geleceğin teknolojileri, Barcelona'da düzenlenen Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil dünya Kongresi'nde masaya yatırıldı. Kongrede teknolojinin bundan sonraki zirvesi değerlendirildi. Kongre'nin ilk gününü değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, geleceğin mobil trendinin, 'mobil ödeme sistemleri ile makineler arası iletişim (M2M) teknolojisi' olacağını ifade etti. Mobil ödeme işlem hacminin 2017'de 1 trilyon dolar seviyesinde olmasının beklendiğini dile getiren Gökhan Öğüt, "Vodafone Türkiye olarak dijital ödeme dönüşümüne odaklanarak bu sistemi baştan aşağı yenileyecek bir program geliştirdik. Bu, tüketici alışkanlıklarını geliştirirken, sektörleri de değiştirecek 4 aşamalı bir Mobil Ödeme Programı. Program kapsamında Vodafone Cep Cüzdan'ı baştan sona yeniledik" dedi. Yenilenen sistemle, ödeme sistemlerinde Facebook, Twitter gibi sosyal ağların entegrasyonunu tamamladıklarını, QR kod ile temassız ödeme sistemi, banka bağımsız ödeme modeli ve Multinet ile yapılan anlaşma ile 20 bin restoranda mobil ödeme imkânı sunduklarını söyleyen Gökhan Öğüt, "Yeni programımız, mobil ödeme sistemlerine yeni bir soluk getirecek, alışveriş kültürünü değiştirecek, başta perakende olmak üzere pek çok sektörde domino etkisine sebep olacaktır" dedi.
Yeni sistemin, nakit para, kredi kartı, banka kartı ve cüzdana bağlı olmayan bir hayat sunacağını söyleyen Gökhan Öğüt, gelecekte internetin sadece akıllı cihazlarla bilgisayarlardan ibaret olmayacağını, hayatın her alanına dokunacağını ifade etti. Makineler arası iletişim (M2M) olarak adlandırılan sistemle ilgili çalışma yaptıklarını da söyleyen Öğüt, böylece evlerde uzaktan her türlü işlemi yapma, filo ve varlık yönetimi, enerji yönetimi ve sayaç takibi, sağlık ve otomotiv alanlarında çözüm gibi çalışmalara odaklandıklarını söyledi.
Ekonomi Servisi İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...